Още от излизането на първия модел Apple Watch смартчасовникът се наложи като най-предпочитан на пазара и бързо задмина по продажби цялата швейцарска индустрия. 

Apple, JP Morgan и могат ли 1.4 млрд. потребители на Android да преминат към iPhone

Могат ли 1.4 млрд. потребители на Android да преминат към iPhone

iPhone SE ще е героят

Една от най-емблематичните части на часовника на Apple оттогава досега безспорно е въртящата се коронка отстрани. 

Макар че доста други марки разчитат на подобен механизъм, коронката на Apple Watch се слави като една от най-надеждните, качествените и точните - въртенето й е подчертано гладко и е истинско удоволствие за феновете на марката.

Снимка 558868

Източник: iStock

Възможно е обаче още с някой от следващите си модели Apple да изостави този компонент и да го замести с нещо по-модерно, а именно оптичен сензор. 

Това научаваме от наскоро публикувани от Patently Apple патенти, които разкриват плановете на компанията за новата визия на Apple Watch. 

Въпросният сензор би се управлявал чрез движения и докосване, но е възможно да служи и като сензор за пулс, сатурация на кислород в кръвта, кръвно налягане и други биометрични показатели. 

Снимка 558866

Източник: Patently Apple

Според патента сензорът ще може да се програмира какви движения да отчита и при какъв обсег. 

Отсъствието на механичните части на коронката най-вероятно би позволило на Apple и да уголеми батерията или да подсили производителността на часовника. 

Големият въпрос обаче е дали подобен сензор би могъл достатъчно ефективно да замести коронката, която освен удобен, е и доста сполучлив начин за управление на джаджата. 

 Huawei Watch D, Apple Watch Series 7 и какво предлага часовникът на Huawei

Какво има новият Huawei Watch D, което Apple Watch няма

Не сме сигурни за дизайна обаче

Не знаем обаче кога ще получим отговор, нито пък за коя от бъдещите генерации Apple Watch се планира нововъведението.