Apple Vision Pro вече е по лицата на стотици хиляди хора и интернет е залят от клипчета на хора, носещи AR/VR очилата, които ръкомахат в нищото и изглеждат потопени в изцяло собствен свят.

Apple Vision Pro и колко по-евтин ще е по-достъпният модел на AR/VR очилата

Колко по-евтини ще са “евтините” Apple Vision Pro

Какво са няколко хиляди долара

Немалко са и POV видеата от хора, които показват наистина впечатляващите способности на хедсета на Apple по отношение на производителността и качеството на виртуалното преживяване.

Чрез Vision Pro можем да правим почти всичко, което можем да правим и през компютъра или телефона си.

Нещо повече - можем да превърнем дома си във виртуален офис или пък център за забавление, и във всяка стая да имаме различни тематични, плаващи във въздуха прозорци с различни приложения.

Големият плюс е, че можем да виждаме реалната среда около нас и да не губим връзка с нея, докато същевременно имаме постоянна връзка с (почти) всички дигитални приложения, които ползваме за работа, забавление, комуникация и т.н.

Само за секунда обаче можем да променим режима и да бъдем изцяло погълнати в напълно виртуална реалност.

Първоначалната реакция на технологичната общност е открито възхищение пред качествата и способностите на Vision Pro, но немалка част от интернет потребителите изразяват и притеснения.

Появиха се доста видеа на хора, които стоят зад волана на своята почти автономна Tesla, докато изглеждат напълно погълнати от взаимодействието си с виртуалния свят.

Други пък се притесняват за отражението, което новата джаджа на Apple ще има върху социалните взаимоотношения на хората, както и за това колко пристрастяващо би било да живеем толкова свързано с дигиталната реалност.

Видео комуникацията през Vision Pro се случва посредством свръхреалистичен наш собствен аватар, който отсрещната страна вижда и който създаваме като сканираме лицето си с камерите в хедсета.

Може би най-впечатляващият и същевременно притеснителен факт за новоизлезлите очила е, че това е само началото.

Apple Vision Pro все още не разполага с особено богатство от външни приложения и предлага "само" това, което ни осигурява Apple и което вече спокойно може да замести телефона и компютъра ни.

Тепърва нишата на AR/VR очилата от ранга на Vision Pro ще се радва на нови хардуерни и софтуерни продукти и ще става все по-атрактивна за все повече хора, тъй като цената неминуемо ще започне да пада заради растящата конкуренция.

В рамките на следващите години очилата със сигурност ще станат по-леки за носене и още по-богати откъм възможности, а улиците, кафенетата, офисите и домовете ни ще заприличат на съвсем реална сцена от научно-фантастичен филм.

Apple Vision Pro и колко бройки планира да произведе компанията

Ще можем ли да се доберем до Apple Vision Pro

Ексклузивен продукт

Бъдещето сякаш е тук, напомня сцени от сериала Black Mirror и поне засега изглежда странно.