2023-та е годината, в която за първи път би трябвало да видим готовите AR/VR oчила на Apple, които се очаква да се казват Reality Pro. 

Apple, Meta, Samsung, microLED екраните и AR/VR очилата

Какво свързва Apple, Meta и Samsung

Всичко е бизнес

Наскоро Марк Гърман от Bloomberg разкри поредна порция детайли около предстоящия продукт, който се очертава да е също толкова желан и интересен, колкото iPhone. 

Reality Pro всъщност в известна степен ще имат някои познати ни от iPhone аспекти, като например началният изглед и хоум страницата.

Снимка 560367

Източник: RendersByIan

Те ще приличат на тези в iOS, казва Гърман, и в началния екран очакваме да има икони и уиджети, подобни на тези в iPhone. 

Разликата тук е, че ще можем да разлистваме измежду тях само с поглед, а селекцията на приложение ще се случва чрез жестове на ръцете. 

При разговор пък ще можем да виждаме "жив" аватар на събеседника ни. 

Снимка 603671

Източник: iStock

Една от най-вълнуващите екстри може би е тази, която ще позволява да ползваме очилата като екран за компютъра ни, въпреки че ще трябва да продължим да ползваме физическа мишка и клавиатура. 

Същевременно Apple вече работи по съдържание специално за AR/VR очилата си, а във виртуалната версия на Apple TV ще можем да гледаме филми на огромен виртуален екран, разположен в пустинята или космоса например. 

Снимка 586807

Източник: Аpple

Гърман разкрива, че очилата ще имат и подобна на тази в Apple Watch коронка, която ще служи за превключване от AR във VR режим. 

Устройството ще разполага с батерия, която ще е голяма грубо казано колкото два слепени iPhone и ще издържа около два часа с едно зареждане. 

Apple iPhone 15, ShrimpApplePro и каква ще е формата на следващия модел

Ще заприлича ли iPhone 15 на Android

Как ще изглежда телефонът

Все още прогнозата, че Reality Pro ще струва около 3000 долара, но чуваме все повече слухове, че Apple ще пусне и по-базова версия, която ще е на цена, близка до тази на iPhone.