Apple и Meta са в нестабилни взаимоотношения, още преди Apple да “пореже” бизнеса на Facebook с внедряването на опции за ограничаване на данните, които приложението събира от потребителите на iPhone. 

HTC Desire 22 Pro, метавселената и всичко за новия смартфон

HTC Desire 22 Pro - перфектният спътник в метавселената

Нещо ново от HTC

Samsung и Apple пък от години са в ожесточена борба за доминация на пазара на смартфони и е трудно да предположим, че има нещо общо, което свързва трите компании. 

В случая обаче говорим за бизнес и много пари, а това означава, че някои детайли могат да бъдат пренебрегнати. 

Снимка 580846

Източник: iStock

Оказва се, че и Apple, и Мета, и Samsung Electronics са подали заявки към дъщерната компания на корейския гигант Samsung Display за разработката и доставката на microOLED екрани, специално предназначени за AR/VR очила. 

В схемата се намесва и четвърти играч в лицето на компанията LG Display, която има договорки за същата технология с Apple, пише 9To5Mac. 

Неотдавна Samsung не се фокусираше върху инвестиции в развитието на microOLED, тъй като се смяташе, че технологията е с твърде ниска рентабилност. 

Снимка 576559

Източник: iStock

Оказва се обаче, че най-големите имена в индустрията имат нужда от нея и курсът на Samsung най-вероятно ще се промени, особено при конкурентно присъствие и от страна на LG. 

Всеобщото очакване е, че AR/VR oчилата имат потенциала да заместят смартфоните и дори компютрите, което прави нишата изключително атрактивна от бизнес гледна точка. 

Снимка 560368

Източник: RendersByIan

Плюсовете на microOLED панелите пък са, че предоставят изключително високо качество на картината откъм резолюция, цветове и яркост, и се нуждаят от по-малко енергия. 

Meta и как ще изглежда метавселената

Ето как ще изглежда метавселената според Meta

Реалността става разтегливо понятие

Очакваме да видим очилата на Аpple още догодина, но засега не знаем точно какви са плановете на Meta и Samsung относно техните модели.