Apple е един от безспорните лидери в технологичния бранш, но и те, както всички други, имат и някои проекти, които се оказват не толкова успешни. В случая говорим за идеята им да създадат свой електромобил, която след 10 години умуване беше официално "погребана" и Project Titan така и няма да види бял свят.

Краят на Project Titan - защо Apple спира проекта за собствен автомобил

Мечтата на Apple за кола е мъртва

Компанията е спряла разработването на Project Titan

След този признат провал американската компания насочва поглед към един друг технологичен сектор, където конкуренцията също не спира да расте. По информация на Bloomberg, Apple са решили да започнат разработването на роботи за дома. 

В търсенето на следващия си революционен продукт Apple, стартират проучвания в персоналната роботика. А крайната цел е да създадат машина, която работи напълно автономно и без чужда от човешка намеса.

Проектът, свързан с роботиката, все още е на много ранен етап, но от медията твърдят, че вече се разработва робот, който да следва потребителите в дома им и да движи екран около тях. Най-вероятно с това се цели пренасянето на видеоразговорите на ново ниво.

Но преди това трябва да се усъвършенства технологията, с която да се разпознава само едно лице и то да може да се проследява и при наличието на други. Разработват се и алгоритми за ефективна навигация в помещенията. И вероятно поне един от инженерите, работили по проекта за електромобилите, ще бъде замесен и в този.

Apple Vision Pro и плановете на компанията за по-евтин AR/VR хедсет

Възможно ли е Vision Pro да струва два пъти по-малко

Задава се бюджетен модел

Все пак от Apple имат своите притеснения защото роботите са много по-скъпи от смартфоните и не е ясно колко хора ще са склонни да платят тази висока цена за технологичен помощник в дома. Доколко предположенията им ще се оправдаят и дали и този проект ще претърпи провал, само времето ще покаже.