Самостоятелните пътувания са тенденция, която запалва все повече хора в световен мащаб. Много младежи, които решават да предизвикат независимостта си по нов начин, както и зрели хора с авантюристичен дух, се осмеляват да се впуснат в опознаване на различни кътчета от планетата единствено в собствената си компания.

Патмос - гръцкият остров, от който започва краят на света

Гръцкият остров, от който започва Апокалипсисът

Много религия, история и красиви гледки

Откъдето и да го погледнем, соло пътешествието е възможност за различен тип приключение и почивка, което ни среща с нови хора и открива нови перспективи пред нас. Ето и кои са най-добрите дестинации за самостоятелно пътуване, подбрани от Conde Nast Johansens.

Гръцките острови

Не може да се отрече красотата на гръцките острови с китните им селца и кристално сини води.

Снимка 664880

Източник: iStock

От приканващия към купони Миконос, както и Санторини с черните си пясъчни брегове, до по-малко известните малки острови между тях, на всеки от тях можем да релаксираме през деня и да се забавляваме вечерта на някой от баровете на плажа. По-спокойни са по-малките острови като Куфониси и Антипарос.

Рим, Италия

В италианската столица има толкова много неща за правене и разглеждане, че е трудно човек да се почувства самотен или да му доскучее, дори и да е без компания. Популярните забележителности като Колизеума и Фонтана ди Треви винаги гъмжат от туристи и местни жители.

Снимка 664882

Източник: iStock

Ресторантите и кафенетата също рядко не са оживени и запълнени от приказливи клиенти. Освен това римляните винаги са готови за разговори и лесно можем да си намерим приятели сред местните.

Италия и туристите - как да имаме пълноценна ваканция в страната

Грешките, които правят туристите в Италия

9 съвета за пълноценна ваканция в страната

Бавария, Германия

Туристите, които обичат природата, несъмнено ще оценят соло пътуването си в Бавария, Германия. Красивите гледки, чистият планински въздух и спокойствието там предразполагат към истински релаксираща и зареждаща ваканция.

Снимка 664883

Източник: iStock

Бавария разполага с общо над 40 термални бани, като освен с тях можем да се поглезим и с масажи, и козметичните процедури. В останалото време си заслужава да разгледаме средновековните замъци, дворци и църкви.

Къмбрия, Англия

Често пренебрегваната брегова ивица на Къмбрия е осеяна с красиви плажове, които често са пусти и ни дават възможност да им се насладим в най-естествения им вид. Пътуването до тази северозападна част на Англия може да се превърне в страхотно преживяване, ако искаме спокойствие сред природата.

Снимка 664884

Източник: iStock

Там можем да се разхождаме, да караме колело, както и да посетим резерватите за диви животни и местата за наблюдение на птици. Разбира се, има ги и типичните британски пъбове, които също са притегателна точка за жители и туристи.

Порто и Северна Португалия

Много са причините Португалия да продължава да се радва на интерес от страна на туристите. И няма как да е иначе, предвид топлия средиземноморски климат, широките плажове, възможности за водни спортове и добри заведения за хранене.

Снимка 664885

Източник: iStock

Освен това провинцията на страната е безопасна, достъпна и приятелски настроена, като английският се говори от голяма част от местното население. Затова и соло пътешествениците могат лесно да обикалят из селските и градските места, да се наслаждават на хубави храна и вино, да разгледат забележителности и музеи. Мостът Луис I е впечатляващ, а оттам можем да вземем кабинковия лифт до град Вила Нова ди Гая, където се организират обиколки за почитателите на виното.

Рона-Алпи, Франция

Макар и да са оживени най-много през ски сезона, френските Алпи в района край река Рона са красиви целогодишно. Именно през идващите топли месеци пък ще ни бъде по-лесно да намерим хубаво и изгодно място за отсядане.

Снимка 664886

Източник: iStock

Освен на природата, там ще можем да се насладим и на прочутата френска кухня, която предлагат изтънчени ресторанти.

Защо да посетим Анси - градът, известен като „Венеция на Алпите“

Защо да посетим Анси - градът, известен като „Венеция на Алпите“

Алпийско бягство във Франция

Коста Рика

Тази екзотична дестинация е популярна сред соло пътешествениците, тъй като предлага избор от вълнуващи морски преживявания, сред които каране на сърф и каяк. Освен това можем да посетим оживените крайбрежни градове като Тамариндо.

Снимка 664887

Източник: iStock

А ако ни е любопитно да опознаем тропическите гори, може да се включим в организирана обиколка. В моментите, в които пък ни се иска да релаксираме, практикуването на йога винаги е добра идея. Местата за хранене, както и кафенетата, също не са за изпускане.

Лозана - най-добрият малък град в света и предимствата му, които ще ни накарат да се влюбим в него

Защо Лозана е най-добрият малък град в света

От всичко по много на малка площ

Тайланд

За мнозина именно Тайланд е изборът на дестинация за първо соло пътешествие. От йога и гмуркане, до опознаването на тайландската кухня, страната предлага много екскурзии, обиколки и курсове, с които туристите могат да научат нови неща, да развият нови умения и дори да открият неподозирани свои таланти.

Снимка 664889

Източник: iStock

Докато столицата Банкок предлага оживление и забавление, плажове на юг могат да бъдат истински духовни светилища и природни чудеса. Стига да сме в настроение, няма да ни е трудно да си намерим място за купон. Също толкова лесно би ни било и да се усамотим на някое спокойно място, където да останем насаме със себе си и мислите си.