Макар тенденциите в интериора да се появяват почти толкова често, колкото тези в модата, няма как да ги следваме толкова плътно. Защото обновяването на дома не е нещо, което правим всеки сезон. Идеите за това как да освежим дома са навсякъде - в онлайн издания, в Pinterest, както и в каталозите на магазините за обзавеждане.

5 неща в интериора, които ще го накарат да изглежда евтино

5 неща в интериора, които ще го накарат да изглежда евтино

От изкуство до комплекти мебели

Не всички от тези идеи са безопасни. Ето някои от актуалните тенденции, които по-добре да избягваме според Apartment Therapy.

Висящи рафтове

Снимка 654277

Източник: iStock

Ефектни за показваме на любими предмети - красиви чаши в кухнята или декорации във всекидневната, тези рафтове крият и рискове. Те изглеждат лесни за инсталиране, особено на стени от гипсокартон или мазилка. Точно заради това хората често пренебрегват достатъчно стабилното им захващане, а след това рискуват с претоварването им с неща.

Открита тухлена стена

Снимка 654278

Източник: iStock

Тенденцията за видимите тухли в интериора е на няколко години, но продължава да е предпочитана от по-романтичните собственици на жилища. Тухлите обаче са порест материал, който има способността да задържа влага и да развива микроорганизми. Затова този материал трябва да се обработи със запечатващ препарат, ако остава открит. Или просто може да използваме плочки за стена, които имитират тухли.

Стълби без перила

Снимка 654275

Източник: iStock

Почти всяко ново жилище на повече от един етаж има от така модерните стълби от метал, дърво или закалено стъкло, които сякаш висят в пространството на интериора. Може да са ефектни, но съвсем не са безопасни. Експертите по интериорен дизайн обаче препоръчват да ги избягваме или задължително да бъдат инсталирани и перила, особено когато имаме повече от четири стъпала.