Рязката промяна във външния вид плаши повечето хора, най-вече защото се страхуват какво ще кажат другите. За някои актриси и певици обаче хорското мнение струва колкото марципанов шоколад, че даже и по-малко.

Подбрали сме няколко известни жени, които в даден момент са решили да се подстрижат много късо, било за роля или просто така.

Холзи

Публикация, споделена от halsey (@iamhalsey) на

През 2015 г. 23-годишната изпълнителка реши да се отърве от косата. Причината за това решение е, че е искала да докаже на хората, че се харесва по всякакъв начин.

Спокойно може да кажем, че независимо колко е дълга косата ѝ, тя е доказала пред себе си и пред света, че красотата не трябва да се определя по външния вид.

Кара Делевин

Снимка 336620

Източник: GettyImages

Актрисата е отдадена изцяло на професията си, именно заради това през 2017 г. тя се подстрига. Прави го заради ролята си в Life in a Year, където си партнира със сина на Уил Смит Джейдън.

Снимка 328703

Източник: GettyImages

Във филма Делевин играе момиче, болно от рак. За да се доближи максимално до ролята, тя решава, че ще го направи, като подстриже косата си. 

Кара Делевин в опасна близост до лъвове

Кара Делевин в опасна близост до лъвове

На една ръка разстояние

Мили Боби Браун

13-годишната актриса също се сбогува с косата си заради ролята си в Stranger Things.

Снимка 336624

Източник: GettyImages

Раздялата с косата обаче не ѝ се е отразила зле, а дори я е мотивирала да показва на други момичета, че не трябва да се срамуват от това как изглеждат.

 

Кристен Стюарт

Снимка 336629

Източник: GettyImages

През пролетта на 2017 г. Кристен Стюарт се появи на червения килим с къса прическа и това изненада всички. Причината е, участието ѝ във филма Underwater. 

Бритни Спиърс

Снимка 336628

Източник: GettyImages

2007 г. беше доста тежка за изпълнителката на "Toxic" и точно тогава тя реши да подстриже косата си. Е, тези дни са вече в историята и наблюдаваме значително подобрение в състоянието на Бритни Спиърс.

Кейт Хъдсън

Снимка 336626

Източник: GettyImages

38-годишната актриса се раздели с дългата си руса коса за ролята в Sister, продуциран от австралийската изпълнителка Сия. Очаква се филмът да излезе през 2018 г., но точна дата няма.

Натали Портман

Снимка 336635

Източник: GettyImages

Промяната във визията на на актрисата идва през 2005 г. и е необходима заради ролята ѝ във филма "V като Вендета".