След Ню Йорк и Милано, дойде ред и на Париж. Най-известните дизайнери и най-големите модни къщи представиха своите колекции за сезон пролет/лято 2019 на десетки ревюта.

А ние няма как да не си откраднем поне малко вдъхновение, надниквайки какво ще е модерно през топлите дни догодина. За съжаление, те са още далеч, но трябва да сме подготвени отрано.

В страната на чудесата

Шарено, кукленско, свежо, розово. Ако пък е в комбинация с воали или рокля тип торта, още по-добре. Феерия от пастелни цветове и леки материи за едно приказно лято.

Жълто, жълто и пак жълто

В различни нюанси, но предимно наситено, патешко жълто. Определено е от цветовете, които изискват известна смелост, за да експериментираме с тях. Е, имаме време да я съберем до пролетта.

Оранжево морето, оранжево небето

Оранжеви и дрехите за пролетта и лятото. Още един свеж цвят, който ни носи настроение. От прасковено до тиквено.

90-те

Този период сякаш не спира да оказва влияние върху най-актуалните тенденции. И следващият сезон не прави изключения. В случая влиянието е под формата на широки панталони, къси топове, тънки слънчеви очила и някоя и друга дреха, която ни стои като подарена.

Плетиво

Трябва да помислим и за по-хладните пролетни дни, нали?! Е, за тях марки като Michael Kors ни предлагат плетени рокли, поли и пуловери, които след това спокойно можем да оползотворим и есента. Дори и да не са сред трендовете за сезона.

Шалове за глава

Тази мания си остава. За една небрежна и младежка визия. Разнообразието е голямо, а изборът - личен. За предпочитане е все пак шалът да е в ярък цвят и да допълва тоалета ни.

Украси тази дреха

Апликации, декорации и принтове. Те ще са навсякъде около нас през пролетта и лятото. Трудно е да ги дефинираме, защото всеки дизайнер има своето виждане как да превърне един тоалет в завършен.

Дали ще е щампа, декорация с камъни, флорален или анималистичен принт. Важното е да е шарено и различно. В подкрепа на това твърдение идва и смесването на различни принтове, което Джеръми Скот си позволи.

Снимка 381304

Източник: GettyImages

Точки, големи точки

Те отдавна присъстват в тенденциите и явно нямат намерение да си ходят. Особено щом марки като Dolce & Gabbana и Fendi отново засвидетелстваха любовта си към тях. И ние също много обичаме този ретро хит, който продължава да звучи актуално.

Дъждобрани

Дрехите за дъжд се превръщат все по-вече в модни аксесоари. Това е така, защото имаме все по-честа необходимост от тях. Ех, да си имахме и ние това лято един такъв дъждобран, щяхме да сме голям хит.

Снимка 381306

Източник: GettyImages

Шорти за колоездене

Доскоро се чудихме и маехме на мъжките костюми с къси панталони, а сега виждаме и тяхна дамска версия.

Снимка 381308

Източник: Facebook / Roberto Cavalli

Тесните панталони до коленете ще бъдат хит, и то не само за свободното време, а и за една елегантна визия за топлите дни. Roberto Cavalli ни дава нагледен пример.