Може и да харесваме тесните дънките, но това не означава, че ще бъдат популярни още дълго време, защото нещо добре забравено старо е на път да се превърне в нова модна тенденция, и то - сред представителите на силния пол.

Доказвайки, че старите стилове на обличане неизбежно се връщат в крайна сметка, новата линия на мъжките дънки Balenciaga се фокусира върху чарлстона от средата на 90-те години. Това кара издания като Vanity Fair и GQ да обявят, че чарлстоните отново са на мода.

Чарлстоните за мъже се предлагат в нов модел с ластик в края на крачола, благодарение на което се избягва влаченето на дънките по земята.

Идеята е на един от най-известните дизайнери на Balenciaga - грузинеца Демна Гвасалия, и е част от новата колекция на марката за пролет 2019 г. За ужас на мнозина, които предпочитат този стил да си остане в миналото, новината не беше посрещната с особен ентусиазъм от страна на потребителите.

Много фенове изразиха възмущението си в социалните мрежи. Някои дори написаха, че това е най-страшното нещо, което са виждали. Засега не е ясно дали новата тенденция на чарлстоните ще се наложи само в мъжката мода, или ще засегне и дамите.