В сърцето на Париж изникна магическа гора, превърналa се в дома на висшата мода за няколко часа. В Grand Palais във френската столица бяха представени моделите на Chanel от колекция есен-зима 2018/19

Снимка 344050

Източник: Chanel

Вместо червен килим - килим от есенни листа. Модели, дефилиращи около истински дървета, паднали в плен на предстоящата зима. Концепцията е дело на екстравагантния дизайнер Карл Лагерфелд.

Снимка 344041

Източник: Chanel

От 13 години ревютата на марката се провеждат именно в двореца, който скоро ще претърпи цялостна реконструкция, финансирана от модния бранд.

Снимка 344036

Източник: Chanel

А Chanel очаквано поставиха подобаващ завършек в последния ден на Седмицата на модата в Париж. На първия ред в залата бяха забелязани редица звезди, сред които Кийра Найтли, Ванеса Паради, Лили Алън, Карла Бруни и други.

Снимка 344035

Източник: Chanel

Сред моделите не липсваха и известни лица като Кая Гербер. А въпреки обстановката, наподобяваща есен в парка, представените тоалети определено подхождат на доста по-класни занимания. Има и няколко основни акцента, които могат да се изведат.

Снимка 344043

Първият са дългите силуети с подчертани рамене и високи яки при връхните дрехи. Освен че са елегантни, те са удобни за носене, а и топли. Някои от тях са с дължина и до земята. Черното преобладава при палтата и якетата, комбинирайки се с не един и два модела от туид.

Снимка 344034

Източник: Chanel

Именно туидът е една от запазените марки на Chanel, както и комбинацията между черно и бяло. Емблематичните им обеци с логото на бранда отново не липсваха. А за да изпъкнат още повече, моделите бяха с прибрани на висок кок коси.

Снимка 344037

Източник: Chanel

Към детайлите и аксесоарите се подхожда с изключително внимание, за да се създаде цялостна визия. Дългите ярки шалове също са акцент и придават настроение на тъмните връхни дрехи.

Снимка 344038

Източник: Chanel

Чантите на Chanеl винаги са били на почит сред дамите, които ценят произведенията на модата. Най-новият модел на марката е дело на Карл Лагерфелд и носи името "31". Достатъчно голяма и не по-малко стилна. Решена в кожа и декорирана с туид или принтове.

Снимка 344052

Източник: Chanel

Други две класики сред чантите - Сamellia и Gabrielle, се завръщат под формата на елегантни вечерни допълнения към бляскавата визия на всяка почитателка на Chanel.

Снимка 344054

Източник: Chanel

Кожените палта са изцяло от изкуствени материали. Полите тип молив и малката черна рокля също получават своя нов прочит за предстоящите студени месеци.