В момента Зендая е на турне заедно с колегите си от предстоящия "Претендентите", който съвсем скоро ще можем да гледаме и у нас.

Зендая в Challengers - нов трейлър на филма на Лука Гуаданино

Зендая нажежава страстите

Нов трейлър на провокативния Challengers

Режисираният от Лука Гуаданино филм проследява живота на младата тенис надежда Таши Дънкан (Зендая) и любовния триъгълник, в който попада тя. Заради сериозна контузия на коляното, спористката трябва да се откаже от кариерата си и става треньор на съпруга си и също тенисист Арт (Майк Файст). След поредица от спечелени мачове, тя иска да го запише в Challenger Tour, но се оказва, че в същия турнир мъжът ѝ ще трябва да се изправи срещу бившето ѝ гадже Патрик (Джош О'Конър).

Еротичното и емоционално напрежение между героите е в основата на филма на Лука Гуаданино. Затова и на снимачната площадка присъства интимен координатор.

"Беше фантастичен и много полезен, защото беше важно да се чувстваме сигурни", споделя Зендая по време на италианската премиера на "Претендентите" в Рим.

Снимка 660584

Източник: GettyImages

Колкото до еротиката и интимността в работата ѝ по филма, актрисата издава също, че е говорила с колегите си, за да могат да намерят начин да се чувстват спокойни.

"Трябваше да се свържем и да се чувстваме добре един с друг", допълва тя пред The Hollywood Reporter.

Колегата ѝ Майк Файст се съгласява, като споделя, че са успели да прекарат време заедно по време на репетициите, а и след това. "Успяхме да се опознаем като хора, преди да влезем във филма. Създадохме истинско приятелство, което беше основата", казва още той.

"Претендентите" е осмият филм на режисьора Лука Гуаданино, който ни е познат с "Призови ме с твоето име" и Bones and All. Сценарият пък е на Джъстин Курицкес, който ще работи заедно с италианеца и по следващия му филм - Queer, чиято премиера се очаква или на филмовия фестивал в Кан, или на този във Венеция.

Първоначално "Претендентите" също трябваше да бъде част от филмовия фестивал във Венеция, като планът бе да открие миналогодишния, но премиерата беше отложена заради стачките на сценаристи и актьори в Холивуд през 2023 г.

Продуцентът Рейчъл О'Конър споделя, че най-голямото предизвикателство в работата по филма е било времето за продукция. Вече е имало готов сценарий, който режисьорът е харесал много, но периода за снимки със Зендая е бил доста кратък, той като тя е трябвало да работи и по "Дюн: Част втора".

Но всичко за щастие се получава, тъй като всеки един от замесените в "Претендентите" се е посветил изцяло и със страст.

Зендая - новата кралица на стила и провокациите

Зендая - новата кралица на стила и провокациите

Ето го и поредното доказателство

"Те бяха напълно ангажирани с проекта и категорично искаха той да бъде реализиран", допълва още Рейчъл О'Конър.

Премиерата на Challengers е на 26 април