"Здравей, как си, приятелю?" несъмнено е една от най-популярните и любими на вече няколко поколения българи песен. До нея се нареждат и "Когато си от мен далече", "Ако помниш", "Разказвай ми, слушам те" и "Искам тази нощ нещо да ти кажа". Това, което обединява всички тези песни, които сме чували в изпълнение на Ваня Костова и "Тоника", обаче е един друг човек. А именно, създателят им Стефан Диомов.

“Звукът на музиката” - бродуейският мюзикъл с премиера в Софийска опера и балет

“Звукът на музиката” - мечта, за която е нужна цялата любов

Българска премиера на един от най-награждаваните бродуейски мюзикъли

Тези хитове, както и още около 20 негови парчета, ще можем да чуем от сцената на Музикалния театър в премиерния мюзикъл "Здравей, как си, приятелю?".

Както подсказва заглавието, от спектакъла можем да очакваме едно своеобразно завръщане към отминалите години, с много музикално настроение. Сюжетът е изпълнен с приятни и топли спомени, които имат силата да разчувстват, защото героите са вечните типажи - Примерната, Самоувереният, Нетърпеливата, Суетната и други. Всички те ни пренасят в една уж скучна лятна вечер, която обаче впоследствие разкрива дълго пазени тайни и откровения.

На сцената ще видим и чуем любимите български парчета в изпълнение на солистите на Музикалния театър. Те ще разкажат за първата и за старата любов, за възходите и паденията, за прошката и обидата, за разделите и събиранията, но най-вече за вечното и искрено приятелство.

"Здравей! Как си, приятелю?" е мащабен проект, в който освен солистите, се включват и оркестърът, хорът и балетът на Музикалния театър. Мюзикълът е създаден по идея на Еделина Кънева и либретото на Юрий Дачев, а с режисурата се заема Камен Воденичаров.

Аранжиментите и оркестрацията по песните на Стефан Диомов са поверени на маестро Георги Милтиядов, който е и диригент-постановчик. Диригент на постановката е маестро Людмил Горчев. Дело на Николина Костова - Богданова пък са сценографията и костюмите, а Йоанна Стоянова е хореограф.

“IMPOSSIBLE - Повярвай в невъзможното”, StarBoy Ayvon и премиерата на илюзионния спектакъл в Музикалния театър

Как магията ще ни накара да повярваме в невъзможното

Илюзия, музика и танц в едно

Премиерата на "Здравей! Как си, приятелю?" е на 20 април от 19 ч. и на 21 април от 17 ч. в Музикален театър "Стефан Македонски". Следващите дати на мюзикъла са 10 май и 2 юни, а цялата информация за него е тук.