Колкото и да не ни се вярва, краят на първи сезон на "Домът на дракона" (House of the Dragon) дойде. И съвсем очаквано последният епизод беше драматичен и изпълнен с изненади. Като една напълно неочаквана смърт.

"Домът на дракона" (House of the Dragon), епизод 10 и какво ни подсказва тийзърът за него

Задава се война, кръвопролития и много дракони във финала на "Домът на дракона"

"Историята не помни кръв, тя помни имена"

Но няма да влизаме в подробности по темата, защото не всеки може да е гледал сезона или пък епизода все още. Но със сигурност можем да кажем, че останаха много въпроси без отговор и развръзки, които очакваме втори сезон да засегне.

За новия сезон към момента е рано да знаем някакви по-големи подробности, но е ясно кога ще започнат снимките - в началото на 2023 г. Време няма да бъде губено предвид успеха на първи сезон, но все пак няма как да видим сериала отново на екран догодина, а ще трябва да изчакаме до 2024 г. (ние лично бихме заложили на втората половина).

Знаем също така, че повече няма да виждаме големи скокове във времето каквито първи сезон предложи на няколко пъти. Най-осезаемият бе в шести епизод, когато ролята на Ренира Таргариен бе поета от Ема Д'Арси, а тази на Алисент Хайтауър от Оливия Кук.

В интервю за Deadline Райън Кондал, който е шоурънър и сред основните продуценти на "Домът на дракона", обещава, че повече времеви скокове няма да се налагат. Според казаното от него, всички актьори, които са в главните роли в момента ще се запазят и няма да има смяна.

Просто защото основите за войната вече са положени и втори сезон ще се съсредоточи върху нея. Самият Кондал признава, че смяната на актьори в първи сезон е плашила както самия него, така и HBO, защото тази практика не е обичайна.

"Домът на дракона" (House of the Dragon), Джордж Р.Р. Мартин и колко сезона смята, че сериалът трябва да има

Колко сезона трябва да има "Домът на дракона" според Джордж Р.Р. Мартин

И какво мисли като цяло авторът на "Огън и кръв" за сериала

Райън Кондал казва, че най-близкият аналог е The Crown на Netflix, в който актьорите в главните роли се сменят според възрастта на героите и времевия период, който се обхваща. И макар в сериала на Netflix да става дума за исторически личности и все да знае кои са те, смята, че е показателно, че тази практика може да бъде успешна.