Хелоуин е един от най-забавните празници през годината, защото тогава може да се маскираме както си пожелаем, без да се притесняваме какво ще кажат другите. А за децата е още по-забавно цял ден да се разхождат с костюма на любимия си приказен герой или на този, който искат да станат, когато пораснат. Разбира се, за да купонът пълен, няма да пропуснем и някое от тематичните събития, които се организират тази година за Деня на Вси Светии.

3 начина да се сдобием изгодно с костюм за Хелоуин

3 начина да се сдобием изгодно с костюм за Хелоуин

И забавно, и евтино

Alice in Halloweenland

Какво: За втора поредна година киноцентър "Ню Бояна" и Fest Team oрганизират детско парти за Хелоуин. А тази година темата е "Алиса в страната на чудесата". Ще бъдем свидетели на един малко по-различен прочит на класическата приказна история с акцент върху по-мрачните и магически елементи. Двата свят Wonderland и Mad Wonderland ще се сблъскат, а приказните герои ще оживеят пред очите ни. Ще има и голяма сцена, на която ще пее DARA, както и надуваеми атракции, кино зона и циркова академия.

Кога: На 31 октомври. Посещенията са разделени на три слота - от 11, от 14:30 и от 18 часа.

Колко струва: Билет за 16+ - 44 лева. Билет за деца над 4 години - 20 лева. Семеен билет (двама възрастни + 1 дете) - 88 лв. Семеен билет (двама възрастни + 2 деца) - 99 лв. Семеен билет (двама възрастни + 3 деца) 110/120 лв. Деца до 3 години влизат безплатно. Билетите се закупуват предварително.

Снимка 687169

Източник: iStock

Призраци в Музейко

Какво: Музейко е едно от любимите места за забавления на малки и големи деца, а на Хелоуин имаме още един повод да го посетим. Тематичното парти тук обещава фотокът с духове, забавни демонстрации с балони, арт зона, страховити експерименти и дори пътувания до Космоса. Цялата програма можем да намерим тук.

Кога: На 31 октомври от 10 до 19 часа.

Колко струва: На цената на билета за вход. Деца до 2 години влизат безплатно. За деца над 2 години и за възрастни цената е 12 лева, а от 16 до 18 часа - 10 лева.

"Малки приказки"

Какво: Тук партитата за Хелоуин са не едно, а две. Първото е кръстено "Изгубеното съкровище", ще се проведе на 30 октомври и е подходящо за деца между 5 и 7 години. За доброто настроение на децата ще се погрижат DJ и вещица, ще има на разположение тематичен реквизит и украса, както и хелоуински грим. А в цената на билета влиза и 1 чаша пунш за възрастен, страшно детско меню и лакомства. На 31 октомври пък е ред за "Хелоуински експрес" отново за деца между 5 и 7 години, който ще е с подобна програма, а изискването е всички да са маскирани.

Кога: На 30 и 31 октомври от 18:30.

Колко струва: Цената за едно дете и един възрастен е 48 лв. Втори възрастен доплаща 10 лв. Второ дете от същото семейство - 22 лв. Билетите се закупуват предварително.

Снимка 687168

Източник: iStock

Цирк Иванов Хелоуин

Какво: В момента циркът е в аамфитеатъра на Sofia Ring Mall и е подготвил тематично представление по случай празника. В него ще видим любимите си герои от Бийтълджус, семейство Адамс, Харли Куин и Скарлет Уич, както и цяла плеяда от виртуозни жонгльори, еквилибристи и въздушни акробати. А след края на представлението се организира косплей конкурс за най-оригинален костюм.

Кога: Всяка вечер от 19 октомври до 3 ноември от 18:30 часа в делнични дни и от 11:30 и 16:30 в събота и неделя. 

Колко струва: Билетите са на цена от 24 или 28 лева за възрастен. За дете до 10 години се доплаща 4 лева към билета за възрастен. Деца до 2 години влизат без билет и място. Билетите се закупуват предварително.

Готови за Хелоуин - безсънен октомври с филмите и сериалите в Max

Готови за Хелоуин - безсънен октомври с филмите и сериалите в Max

Филмите на ужасите ще преобладават през целия месец

"Ужасяващият четвъртък" в Лунапарк Боби и Кели

Какво: Увеселителният парк на мястото на бившите "Патиланци" има дълъг опит в събитията за Хелоин и тази година ще е 26-тото им тематично парти. Обещават ни вълнуващи приключения, ужасно яки атракции и чудовищно шоу. подготвили са и парад на чудовищата, а от нас се иска само да отидем с доброто си настроение и, разбира се, подобаващо дегизирани.

Кога: на 31 октомври от 10 до 22 часа.

Колко струва: На цената на билета за ползване на атракционите, като за 31 октомври не важат промоции за първи посещения. Неограниченото ползване е на цена 40 лева за дете, както и за възрастен.