В края на всяка година YouTube обобщава тенденциите във видео платформата за изминалата година. Прави го със специално авторско Rewind видео, в което обикновено участват някои от най-популярните създатели на видео съдържание.

YouTube Rewind 2018 счуши рекорда на Джъстин Бийбър за най-нехаресвано видео

Кой счупи рекорда за най-нехаресвано видео в YouTube

Кой счупи рекорда за най-нехаресвано видео

Rewind 2018 се превърна в абсолютен провал и грабна приза за YouTube клипа с най-много палци надолу - цели 17 милиона - с което изпревари предходния носител на "титлата" в лицето на песента "Baby" на Джъстин Бийбър.

Тогава платформата и шефовете й отнесоха тежки критики в мрежата, като основните коментари гласяха, че видеото е твърде изкуствено и ненужно претрупано с хора и идеи.

Изглежда СЕО-то на YouTube Сюзън Войчицки и колегите й решиха тази година да заложат само на сигурното и да направят Rewind 2019 по изцяло нов начин.

Това не означава, че новият им подход е оригинален или по-впечатляващ от миналата година - напротив. Rewind 2019 се очертава да бъде не по-малко фиаско.

Видеото представлява добре монтирана класация с кадри от най-харесваните и гледаните видеа през изминалата година, което според мнозина е абдикация на платформата от задължението й да създаде оригинален и неочакван клип.

Към момента "нехаресванията" под видеото са над три милиона, но едва ли ще задминат рекорда от миналата година.