Втори сезон на "Домът на дракона" (House of the Dragon) бе очакван с голям интерес от феновете на Game of Thrones. В него се очакваше да видим най-сетне обещаната война между двата враждуващи лагера.

Мистерията и теориите около един от драконите в "Домът на дракона"

Мистерията и теориите около един от драконите в "Домът на дракона"

Морски дим накара всички фенове да говорят за него

В първите седем епизода обаче видяхме само една зрелищна битка, включваща три дракона, а най-доброто бе оставено за последния епизод. Но след неговото излъчване има много недоволни зрители.

Следват сюжетни разкрития (спойлери) за втори сезон на "Домът на дракона", така че който не е гледал епизодите до момента, трябва да спре с четенето тук.

На практика целият втори сезон ни показа стратегическите ходове на враждуващите страни, а действието и екшънът определено не бяха водещи. И не липсваха откровено скучни моменти в голяма част от епизодите.

А фактът, че същинското начало на голямата война, която се очаква, бе оставено за трети сезон, няма как да не разочарова. Именно това отбелязват и немалко зрители в социалните мрежи. Според някои цялото напрежение, което е трупано през сезона, така и не е било освободено по някакъв начин.

Част от причините е, че една от големите битки, която трябваше да видим във втори сезон, е била преместена за трети. Обяснението за това решение на продуцентите и създателите на "Домът на дракона" е, че така е по-добре за историята. Нещо, с което феновете не са съгласни.

"Домът на дракона" е шоу, в което всичко е на път да се случи, но всъщност не се случва. Целият втори сезон трябваше да бъде арка от три епизода нито повече и нито по-малко. И финалът беше най-лошият финал, който съм виждал", пише един фен, според The Hollywood Reporter.

Други пък се шегуват, че осми епизод не е бил същински финал, а просто трейлър на трети сезон. Определено няма как да не се съгласим с феновете, че сезонът имаше нужда от повече действие, битки и неочаквани обрати.

Разбира се, всичко това ще очакваме от трети сезон, но не само. Създателят на "Домът на дракона" Райън Кондал заяви, че ще има и четвърти сезон, който трябва да завърши историята.

Надяваме се единствено да не бъде повторена идеята с втори сезон и в продължението на следващите епизоди само да тръпнем в очакване на нещо голямо да се случи. Показателно за разочарованието е и по-ниската оценка на втори сезон спрямо първи в Rotten Tomatoes.

Проблеми преди финала - изтеклите кадри от осми епизод на "Домът на дракона"

Проблеми преди финала - изтеклите кадри от осми епизод на "Домът на дракона"

Оформя се нещо като традиция, която отново бе спазена

Все пак "Домът на дракона" има високо поставена летва пред себе си и за това трябва да благодари най-вече на успеха на Game of Thrones.