Преди няколко месеца се заговори, че Линдзи Лоън и Джейми Лий Къртис може и да се завърнат за продължение на култовата комедия от 2003 г. "Шантав петък". Сега най-накрая вече можем да бъдем напълно сигурни, че наистина ще видим двете актриси заедно на голям екран след повече от двайсет години.

“Шантав петък” с Линдзи Лоън и Джейми Лий Къртис - какво още знаем за предстоящия филм

Линдзи Лоън все по-близо до следващия “Шантав петък”

Какво още знаем за продължението на хитовата комедия

В Instagram профилите си Линдзи Лоън и Джейми Лий Къртис са споделили своя обща снимка от снимачната площадка на филма. От E! News разбираме, че работният процес е започнал в началото на седмицата в Лос Анджелис.

Добрите новини за феновете са, че освен двете актриси в главните роли, за продължението ще се завърнат и редица други ключови лица. Звездният състав включва също и Чад Майкъл Мъри, Марк Хармън, Кристина Видал Мичъл, Хейли Хъдсън, Стивън Тоболовски, Лусил Сунг и Розалинд Чао. Режисьор на филма е Ниша Ганатра.

Колкото до сюжета на втората част на "Шантав петък", вече знаем малко повече и за него. След като във филма от 2003 г. историята се завърза, след като дуото майка и дъщеря (Джейми Лий Къртис и Линдзи Лоън) разменят телата си, то в продължението можем да очакваме подобен развой на събитията. Но с тази разлика, че този път ситуацията ще е по-заплетена и подвластни на обрата ще бъдат герои от различните поколения.

Ще видим Анна (Линдзи Лоън) вече като майка, която обаче е поставена пред предизвикателството от сливането на две семейства. Защото заедно със собствената ѝ дъщеря ще трябва да заживеят с наскоро доведената ѝ дъщеря.

Относно работата си по продължението на "Шантав петък" Линдзи Лоън неведнъж е споделяла, че е развълнувана да се събере отново с Джейми Лий Къртис. Двете актриси са близки и в реалния живот и това ни кара да си мислим, че на снимачната площадка всичко ще им се получи без усилие.

Линдзи Лоън и Джейми Лий Къртис в продължението на “Шантав петък” цели 20 години след премиерата на комедията

20 години по-късно - Линдзи Лоън се завръща за продължение на един от най-култовите си филми

И отново рамо до рамо с Джейми Лий Къртис

Втората част на "Шантав петък" се очаква по кината през 2025 г.