Може и да не ни се вярва, но остана само един епизод до края на втори сезон на "Домът на дракона" (House of the Dragon).

Мистерията и теориите около един от драконите в "Домът на дракона"

Мистерията и теориите около един от драконите в "Домът на дракона"

Морски дим накара всички фенове да говорят за него

В изминалите седем видяхме не чак толкова действие, битки и екшън, колкото стратегии, наместване на позиции и събиране на съюзници. Ето и какво ни подсказва тийзърът за осми епизод.

Следват сюжетни разкрития (спойлери) за втори сезон на "Домът на дракона", така че който не е гледал епизодите до момента, трябва да спре с четенето тук.

В седми епизод видяхме, че отчаяният опит на Ренира да намери ездачи за два от драконите в Драконов камък все пак даде резултат. Така тя разполага с четири големи дракона, ако броим и този на Демън, плюс още два по-млади.

Най-значимо е присъствието на Вермитор - вторият най-голям жив дракон след Вагар. Всичко това означава, че битката ще стане наистина завързана и интересна. 

Тийзърът за финала на сезона ни показва, че в него дракони ще има - и то осезаемо, което пък може само да ни радва. Чуваме и Ренира да казва, че трябва да направят своя удар, докато имат преимущество.

В същото време Емонд се опитва да направи всичко възможно, за да измисли начин, по който да отвърне и запази шансовете си да остане на трона. Битки, огън и дракони - това може да очакваме в последния за сезона епизод. Със сигурност.

Целувката в шести епизод на "Домът на дракона", която не е била по сценарий

Целувката в шести епизод на "Домът на дракона", която не е била по сценарий

Но едва ли някой възразява

Но нека не се надяваме, че всичко да бъде решено в него, все пак на хоризонта се задава и трети сезон.