Десетата част на "Бързи и яростни", чиято премиера бе в петък, 19 май, ни поднесе както още от достатъчно добре позната ни вече компания на Вин Дизел, Мишел Родригес и Лудакрис, така и новите герои, изиграни от Джейсън Момоа, Рита Морено, Джон Сина, Хелън Мирън и Бри Ларсън.

Какво да очакваме от "Бързи и яростни 10" с Вин Дизел и Джейсън Момоа

Какво да очакваме от "Бързи и яростни 10"

Семейството ще бъде заплашено от може би най-запомнящия се злодей до момента

А всички фенове на поредицата могат да бъдат спокойни, че това няма да им е последният път, в който пред очите им ще се разиграва екшънът "Бързи и яростни". От Entertainment Weekly научаваме, че следващия "Бързи и яростни" ще излезе през 2025 г. Дотогава обаче все още има много време, затова да погледнем данните за представянето на десетата част в бокс офиса.

В глобален мащаб филмът е спечелил 318 милиона долара само през първия уикенд. Колкото и впечатляващо обаче за звучи тази сума, оказва се, че тя всъщност е по-скоро разочароваща.

В САЩ "Бързи и яростни 10" се е отчел с 67.5 милиона долара в бокс офиса, като това е по-малко в сравнение с предишния филм от поредицата, който спечели 70 милиона долара през първия си уикенд през 2021 г. - особено и предвид факта, че тогава капацитетът в киносалоните все още беше ограничен заради пандемията.

А в сравнение със седмия филм, който спечели малко над 147 милиона долара в САЩ през първия си уикенд през 2015 г., "Бързи и яростни 10" определено разочарова. От друга страна пък се представя по-добре от оригиналния "Бързи и яростни" от 2001 г., който прибира около 40 милиона долара печалба.

"Бързи и яростни 10" - ще видим ли Дуейн Джонсън във филма и какво може да означава това

Голямата изненада, която "Бързи и яростни 10" може да ни готви

Ето какво знаем

Извън САЩ десетият филм от франчайза се отчита с 251.4 милиона долара печалба през първия уикенд, като най-голям успех има в Китай със 78.3 милиона долара, пише The Hollywood Reporter.