Пандемията може и да се отрази много негативно на икономиката като цяло, но пък някои компании отбелязаха ръст. Социалните мрежи и стрийминг платформите например.

TikTok стана още по-популярен и използван, като именно той даде сцена за изява на много нови инфлуенсъри. Уолъс Уонг например започва да публикува в социалната мрежа няколко месеца преди пандемията да стане факт.

А сега може да се похвали с над 1 милион последователи. Съдържанието, което Уонг създава и публикува, обаче не са типичните пранкове и смешни видеа с хора и животни. Канадският шеф наглася камерата внимателно и ни прави свидетели на това как мълниеносно нарязва на ситно всякакви зеленчуци (и не само).

От кисели краставички и моркови до грахови зърна и оризови такива. Така де, от по-големи и лесни до наистина миниатюрни и немислими за нарязване. 

Гледайки как го прави, човек няма как да не се вдъхнови да пробва, но Уолъс Уонг всъщност има едно огромно предимство. Той е работил в някои от най-престижните ресторанти в света като Langdon Hall в Канада и NOMA в Дания.

Освен със ситното и бръзо рязане, Уолъс е популярен в социалните мрежи и с факта, че не само готви, но и е в страхотна форма. Колко страхотна ли? Толкова, че има плочки. И дори представлява Канада на някои от най-популярните турнири за бодибилдинг за аматьори.

И всичко това докато работи на професионално ниво като шеф. Не всичко в живота му обаче е цветя и рози, както изглежда в социалните мрежи. Всъщност, като тинейджър Уолъс Уонг е успял да се пребори с рак. И вече над 15 години заболяването се намира в ремисия.

В интервю за Complex Canada Уолъс казва, че посланието, което иска да отправи към хората, е да се хранят добре, да изглеждат добре и да живеят по същия начин. И всичко това според него минава през храната.

Шефът е много прецизен не само в работата си, когато трябва да готви за хора, но и когато става дума за перфектното заснемане и нарязване на зеленчуците (или каквото му е под ръка). Споделя, че ние може и да виждаме за няколко секунди как реже краставица, но преди това той може да е нарязал 16 такива, докато заснеме идеалното видео.

Перфекционизмът му се поражда и от факта, че сам обработва видеата си. "Удовлетворението за мен е да знам, че щом аз се забавлявам, значи и някой друг го прави." В интервюто Уолъс Уонг споделя и какво му е най-трудно да нареже.

Изненадата не е особено голяма, защото оризовите зрънца го затрудняват най-много. Не защото са твърди, а защото са толкова малки, че захващането им е истинска мъка. Трудна задача се е оказала и рязането на зрънце сусам.

Страстта към готвенето му се поражда от семейството, където всички са били ангажирани в приготвянето на вечерята например. Интересен факт за шефът с китайски корени е, че никога не искал да го превръща в професия. Но именно готвенето му напомня за хубавите семейни моменти.