От около две години знаем, че се готви разширяване на света на Джон Уик със сериал за предисторията на хотел Континентал, който е ключов за филмите.

The Continental, Мел Гибсън и ролята му в сериала за хотел Континентал от филмите за Джон Уик

Мел Гибсън влиза в света на Джон Уик

Първо официално попълнение към сериала The Continental

The Continental ще бъде от едва три части, а действията в него ще се развиват около 40 години преди тези във филмите. От разпространения тийзър пък разбираме, че ще се върнем чак през 70-те години на миналия век.

Това е наложително, за да проследим издигането на Уинстън от обикновено момче до собственик на един от най-престижните хотели за наемни убийци в Ню Йорк. Във филмите в ролята на Уинстън гледахме Иън Макшейн, докато в The Continental: From the World of John Wick, както е цялото име на сериала, в младата версия ще видим Колин Удъл.

Тийзърът не не подсказва почти нищо за сюжета, като просто задава тона, в който ще се развива екшънът. А такъв със сигурност ще има, защото все пак говорим за наемни убийци.

Може би най-голямата изненада е, че в него не виждаме Мел Гибсън, който е и единствено най-известно и разпознаваемо име от целия актьорски състав. Той ще влезе в ролята на герой на име Кормак. Това е и първият сериал, в който Гибсън участва от 2004 г., когато бе част от комедията Complete Savages.

Заради антисемитските му изказвания имаше известно напрежение, когато бе обявено, че ще бъде част от сериала. От синопсиса на The Continental става ясно, че Уинстън ще трябва да се изправи срещу врагове от миналото си, които си е мислел, че повече няма да го тормозят, пише The Hollywood Reporter.

В САЩ сериалът ще бъде достъпен за стриймване в Peacock от този септември, но към момента не се знае как стоят нещата с дистрибуцията в световен мащаб.