Последната запомняща се роля на Кристен Стюарт, която проби в Холивуд с участието си във вампирската сага "Здрач", бе тази на принцеса Даяна в биографичния филм "Спенсър" от 2021 г. За превъплъщението си актрисата получи дори номинация за Оскар, но уви, наградата ѝ се размина.

Кристен Стюарт, Sontag и филмът, в който тя ще изпълнява ролята на Сюзан Зонтаг

Ново предизвикателство пред Кристен Стюарт

Отново биографична роля

Следващото участие на Кристен Стюарт в пълнометражен филм бе в "Престъпления на бъдещето" на режисьора Дейвид Кроненбърг. А след този хорър актрисата явно продължава да се придържа към сериозните жанрове, като последно се е заела с роля в романтичен трилър.

В Love Lies Bleeding Кристен Стюарт е Лу, управителка на фитнес зала. Съдбата я среща с Джаки (Кейти М. О'Брайън), която пътува за Лас Вегас, за да осъществи мечтата си да стане професионална културистка. Между двете прехвърчат романтични искри, но с времето връзката им става все по-трудна, заради заплахи от страна на бащата на Лу, който е проявен престъпник.

Кейти М. О'Брайън ни е позната от големия екран с участието си в "Ант-мен и Осата: Квантомания", както и от сериала The Mandalorian. Следващата година пък ни предстои да я гледаме във филма Twisters, където си партнира с Глен Пауъл и Дейзи Едгар-Джоунс.

В Love Lies Bleeding освен Кейти М. О'Брайън и Кристен Стюарт в главните роли, участват още Ед Харис ("Аполо 13") като бащата на Лу, Джена Малоун ("Игрите на глада: Възпламеняване") и Дейв Франко ("Зрителна измама").

Режисьор на романтичния трилър е Роуз Глас, която е и сценарист, заедно с Вероника Тофилска. Love Lies Bleeding е втори филм за режисьорката, която още с първия си - психологическия хорър от 2019 г. Saint Maud, вече успя да впечатли критиката. Историята, която проследява необикновената връзка на една дълбоко религиозна болногледачка с нейния пациент, може и да не си спечели БАФТА, но пък получи цели 17 номинации на Британските независими филмови награди.

Режисьорката Роуз Глас очевидно харесва да прави провокативни филми и Love Lies Bleeding се очертава да бъде точно такъв. Това става ясно и от първия трейлър, който вече можем да гледаме. Кадрите ни загатват завръзката на любовната история, както и кървавия хаос, който настъпва впоследствие.

Кристен Стюарт на 34

Кристен Стюарт в 22 факта

Защото някой днес има рожден ден

Премиерата на Love Lies Bleeding ще е на 20 януари 2024 г. на филмовия фестивал Sundance, но все още не е ясно кога филмът ще бъде пуснат по кината, пише Variety.