Вече ни е трудно да вярваме, че известността на Кристен Стюарт дойде с участието й във вампирската тийн сага "Здрач". Актрисата отдавна остави в миналото този момент от кариерата си, за да се докаже като едно от сериозните имена в Холивуд.

Кристен Стюарт, Love Lies Bleeding и каква ще е новата голяма роля на актрисата във филма

Ще трябва ли да трупа мускули Кристен Стюарт

Какво знаем за следващата голяма роля на актрисата

И не само - тя ще е президент на международното жури на Берлинале тази година. Филмовият фестивал започва на 16 февруари и ще продължи до 26 февруари. Стюарт пък ще използва времето да опознае повече Берлин.

Именно там ще започнат снимките на новия филм с нейно участие Sontag. Както подсказва името му, той ще е посветен на Сюзан Зонтаг - журналист, автор и политически активист, смятана за една от най-влиятелните личности през 20 век.

Кристен Стюарт сякаш се специализира във филми, в които играе реално съществували хора. Последният беше Spencer, където беше в ролята на принцеса Даяна. Преди това тя е играла Джийн Сиберг, Джоан Джет, Джей Ти Лирой.

Снимка 606402

Източник: GettyImages

Sontag е базиран на книгата на Бенджамин Мозер Sontag: Her Life and Work. Режисьор е Кристен Джонсън, която до момента е правила само документални филми. "Филмът ще бъде драма, но с документален аспект", казват от Brouhaha Entertainment - компанията, която стои зад филма, пред Screen Daily.