Някои психолози смятат, че ако не обичаме животните, значи може би имаме проблем и е добре да си обърнем по-сериозно внимание. А ако сме фенове на четириногите любимци, истории като тази със сигурност ни трогват.

Кучетата, лаенето, изправянето на задните лапи и защо го правят

Тайният език на кучетата

Какво ни казва домашният любимец с поведението си

На втори април 2015 г. Том Търчич напуска дома си в Ню Джърси с ясната идея, че слага начало на най-голямото приключение в живота си. Планът в главата му е в продължение на пет години да прекоси седем континента.

Тази идея се заражда още когато е на 17 и приятелката му Анн Мари умира. Тогава си обещава да взима максимума от всеки свой ден, да търси приключения и да опознава света.

Том тръгва сам на това свое пътешествие, но скоро към него се присъединява и Савана - кучето, което осиновява в Тексас. От тогава двамата ходят заедно стотици километри, спят в палатки и прекосяват граници. Четириногото се превръща в най-верния спътник на Търчич, който пък успява да стане и звезда в социалните мрежи.

Той създава профила "theworldwalk" в Instagram и вече има близо 74 хиляди последователи. Там публикува снимки от пешеходните си преходи и споделените моменти със Савана от Испания, Мароко, Грузия, Тунис и къде ли още не.

Има и блог със същото име, където подробно описва приключенията си. Междувременно качва и кратки влогове от всеки ден на околосветското пътешествие в своя YouTube канал. Последният е от ден 1466, който е поредният от обиколката му със Савана в Турция.

Ketama the Giraffe dog - кучето от порода Испанско галго с необикновено дълъг врат

Кучето, което прилича на жираф

Необикновен чар

Дори пандемията не успява да спре Том, неговото куче и неговия ентусиазъм за приключения. Те успяват да навъртат километри около земното кълбо, а историите, които ни разказва в социалните мрежи, са нашето малко бягство от реалността. Освен това, са и поредното доказателство, че човек може да постигне всичко, стига истински да го желае.