Сцената с целувката наобратно между Тоби Магуайър и Кирстен Дънст спокойно може да се нареди сред най-запомнящите се моменти в киното. Но колкото и романтично да изглежда на екран, за актьора тя си остава един от най-неприятните за заснемане моменти.

Том Холанд, "Спайдърмен: Няма път към дома" и разкритието му, че един от тримата Спайдърмени е имал изкуствено дупе

Трима Спайдърмени - едно изкуствено дупе

Интересни разкрития на Том Холанд

Филмът "Спайдърмен", създаден по комиксите на Marvel, тази година става на 20 години. Колкото и време да е минало оттогава обаче, като зрители едва ли бихме могли да забравим въпросната сцена.

В нея Мери Джейн Уотсън (Кирстен Дънст) целува страстно Спайди (Тоби Магуайър), докато той виси с главата надолу, точно след като героично я е спасил.

Самият Тоби признава в интервю, че да, моментът може и да изглежда готино и романтично, но в действителност е бил неудобен и дори опасен.

Снимка 572794

Източник: GettyImages

"Дъждът влизаше право в носа ми... след това Кирстен издърпа маската нагоре, така запуши носа ми и това ми попречи изобщо да дишам. После пък, докато тя ме целуваше, не ми достигаше въздух и нямаше откъде да дишам."

По думите му, явно актьорът реално се е задушавал. "Беше много трудно всъщност", споделя Магуайър и допълва: "Беше особено предизвикателно. След като сцената приключи, едва си поемах дъх. Мъчително беше. Кара те да осъзнаеш колко е важен кислородът."

"Спайдърмен: Няма път към дома", "Аватар", приходите от бокс офис и постижението на филма

Когато Спайдърмен задмине "Аватар"

Ново постижение за филма

Усилията обаче явно са си заслужавали. Целувката се превръща в един от култовите моменти в киното, а "Спайдърмен" става първият филм, спечелил 100 милиона долара само за един уикенд, пише The Hollywood Reporter.