Може и да звучи странно, но едва шест филма до момента са преминавали границата от 2 милиарда долара приходи в бокс офиса.

Франсис Фишър, Кейт Уинслет, “Титаник” и корсетите, които актрисите е трябвало да носят за снимките на филма

Жертвите на Кейт Уинслет и Франсис Фишър за “Титаник”

Не бихме искали да сме на тяхно място

И цели три от тези шест филма са режисирани от един човек - Джеймс Камерън. Вече сме се убедили, че визията на режисьора е уникална и разбираме защо студиата напълно му се доверяват, когато стане дума за отпускането на голям бюджет.

Доказа го с двата филма за "Аватар", но го доказа и доста по-рано. Още през 1997 г. с "Титаник", филм, който наистина много малко хора не са гледали през всички тези години. Филм, който изстреля Леонардо ди Каприо сред звездите в Холивуд.

Снимка 605932

Източник: Форум Филм България

Сега, 25 години по-късно, отново ще имаме възможността да се насладим на епичната драма. Но този път не по телевизията, а както си му е редът - на кино. От днес, 10 февруари, по случай годишнината от премиерата си, "Титаник" ще се завърти отново по кината.

Прожекциите ще бъдат в 3D, HFR 3D и IMAX 3D формат, а самият Камерън обещава, че дори да сме го гледали няколко пъти вече, сега изживяването ще бъде съвсем ново.