"Властелинът на пръстените" винаги ще бъде една от книгите, чието екранизиране предизвиква много вълнения и полемики. Вероятно заради факта, че създава своя собствена вселена със собствена митология, ценности и дори езици.

"Властелинът на пръстените", Amazon и колко ще струва първият сезон на сериала

Рекордната сума, която ще струва първият сезон на "Властелинът на пръстените"

Ще валят милиони

Затова и след брилянтната версия на трилогията за голям екран на Питър Джаксън, новината за сериал по предисторията на "Властелинът на пръстените", но на Amazon, ни накара леко да повдигнем вежди.

Преди ден стрийминг платформата разкри как ще е наименованието на поредицата и разкри отчасти какво да очакваме като атмосфера. The Lord of the Rings: The Rings of Power е официалното заглавие на сериала.

"Той събира всички важни истории от Втората епоха в Средната земя: изковаването на пръстените, възхода на тъмния господар Саурон, епоса на Нуменор и последния съюз на елфи и хора", казват създателите на сериала Дж. Д. Пайн и Патрик Маккей.

Те допълват, че зрителите вече са видели историята на "единствения пръстен", но преди него е имало много, чиято история те ще разкажат. Сюжетът ще се развива хиляди години преди събитията във "Властелинът на пръстените" във времена на относителен мир, когато злото тепърва се пробужда. Премиерата се очаква на 2 септември 2022 г.