С пускането на четвърти епизод можем да кажем, че първият сезон на "The Last Of Us: Последните оцелели" е почти преполовен, като до края му остават още пет епизода.

"The Last Of Us: Последните оцелели", епизод 3, разделението между зрители и критици и какви са големи промени с играта

Епизодът на "The Last Of Us: Последните оцелели", който предизвика полемики

Добър или не е трети епизод на сериала

Пет епизода, в които трябва да разберем каква ще бъде съдбата на Джоел (Педро Паскал) и Ели (Бела Рамзи) и дали те ще успеят да достигнат до крайната си цел. 

И ако все още всички говорят за епизод три, който спокойно можем да кажем, че раздели на две зрители и критици, се оказва, че интересните неща около сериала не спират. Но този път не става дума за епизод три, а за предходния - за втория.

В една от сцените в него Джоел, Ели и Teс (Ана Торв) влизат в сграда, която преди 20 години е била хотел. Именно там върху клавишите на пиано виждаме как една жаба подскача, с което и произвежда няколко звука.

И ако на зрителите на "The Last Of Us: Последните оцелели" сцената с жабата им допада много, се оказва, че първоначалният план за нея е бил съвсем различен. В профила си в Twitter Нийл Дръкман, създателят на видео играта, пише, че е трябвало по клавишите на пианото да се разхожда птица, а не жаба.

Той дори публикува снимка, на която се вижда как човек, облечен в специален син костюм, държи птица върху клавишите. Но се оказва, че въпросната птица не е била от най-кооперативните и замисълът не се е получил. Ето защо са решили да продължат с жаба.

"The Last Of Us: Последните оцелели" и какво подсказва тийзърът на четвърти епизод на сериала

Нови премеждия и борба за оцеляване в 4 епизод на "The Last Of Us: Последните оцелели"

Ето какво ни подказва тийзърът

Дръкман бърза да успокои всички, че жабата, която се вижда на снимката с птицата, не е истинска и е била сложена пред пернатото, за да може то да я изяде. Нещо, което така и не се е случило. Но въпреки че планът не е проработил, Нийл Дръкман пише, че не тъжи, защото всичко се случва с причина.