Тайка Уайтити е едно от най-свежите имена (дори и буквално), появили се в света на киното в последното десетилетие. Независимо дали разказва за нацизма ("Джоджо Заека"), за коренното население на Америка (Reservation Dogs), за вампири ("Какво правим в сенките") или пък снима рекламно видео (на водка с Даниел Крейг), очакваме всичко това да е поднесено с едно много характерно чувство за хумор.

Рита Ора с пикантни откровения за съпруга си Тайка Уайтити

Мъжът, когото Рита Ора нарече "бог в секса"

Певицата споделя пикантни откровения

И новозеландският режисьор не ни разочарова никога. Няма да го направи и с новия си филм Next Goal Wins, който трябва да видим тази есен. За него Уайтити се вдъхновява от едноименния документален филм, излязъл през 2014 г.

А той разказва историята на "най-слабия футболен отбор на света" - този на Американска Самоа. Там е изпратен Томас (Майкъл Фасбендър) - провалил се футболен треньор, чиято друга опция е да остане без работа.

Сега той ще трябва не само да свикне с островния живот и нрави, но и да успее да научи на футбол футболен отбор, който не е наясно с правилата. В някои от останалите роли са Елизабет Мос, Оскар Найтли, Каймана, Дейвид Фейн и дори самия Уайтити.

Премиерата на Next Goal Wins е на 17 ноември.