Има човешки истории, които биват така разказани, че да ни натъжат. Но не и тази на Боряна Цветкова, която приятелите наричат Бианка Илич, а масовият зрител помни като колоритната репортерка Супер Бианка.

На 12 декември 2018 г. тя бива диагностицирана с рак на гърдата и още тогава решава да създаде документален филм, който не само да покаже през какво преминава, но и да вдъхне надежда на много жени в нейното положение.

Снимките на "Истинските супергерои" започват месец след поставянето на диагнозата, когато е и първата химиотерапия на Бианка. Снимките продължават цели четири години, в които Бианка преминава през 36 химиотерапии, четири операции, 2190 дни хормонално лечение, пандемия, загуба на работа и развод.

Снимка 684931

Източник: Bianca Ilich, NO BLINK PICTURES

Но освен всички тези негативни и тежки неща, ѝ се случват и положителни. Така например започва работа в престижна компания, обикаля голяма част от света и се среща нови и невероятни хора.

Освен самата Бианка в "Истинските супергерои" ще видим и чуем голяма част от лекарите в САЩ, които са били отговорни за проведеното ѝ лечение. Кадри от филма са заснети и по време на най-голямото шествие по повод борба с рака на гърдата на 19-ти октомври 2023 г. в Central Park в Ню Йорк, в което вземат участие около 20 000 души.

Снимка 684933

Източник: Bianca Ilich, NO BLINK PICTURES

"Истинските супергерои" е по идея на Бианка Илич, която е и продуцент, режисьор и сценарист на филма, в който ще видим и истинските истории на други две жени, срещнали се с диагнозата рак - Росица Бурса и Слава Цветкова.

Филмът ще бъде добавен в секцията "Предложения от България" на стрийминг платформата Max на 19 октомври, когато се отбелязва Международният ден за борба с рака на гърдата.