Когато излезе в Netflix през 2021 г., едва ли някой предполагаше, че корейският сериал Squid Game ще се превърне не само в най-гледаната продукция на стрийминг платформата за годината, но и в глобален хит.

Squid Game, Netflix и официалното потвърждение за втори сезон на сериала

Играта на калмари продължава

Какво да очакваме от втори сезон на Squid Game

За нас успехът му обаче е съвсем закономерен - историята е почерпена от собствения горчив опит на създателя му Хуанг Донг-хюк като безработен, който търси начин да "изкара някой лев" и мечтата му да попадне в състезание, с което да стане милионер и да си реши всички проблеми.

Мечта, която със сигурност, имат милиони хора по света. Част от тях решиха да пробват да я осъществят, като се записаха за участие в риалити шоуто Squid Game, което почти дословно копира "предизвикателствата" от сериала, но без фаталния завършек за участниците, които не се справят с тях.

Squid Game: The Challenge се снима в бивша база на Кралските военновъздушни сили в Бедфордшир, Великобритания, и вече успя да привлече вниманието на медиите, след като до тях достигнаха сведения за пострадали участници, закарани в болница след някои от снимките.

"Имаше хора, дошли с идеята, че ще станат милионери, но си тръгваха плачейки", казва източник на The Sun. Таблоидът публикува и разкази на участници, които казват, че по време на играта "Червена светлина, зелена светлина" температурите са били супер ниски, а участниците е трябвало да ги издържат в продължение на часове.

"Беше като военна зона", е друг от коментарите, публикувани в The Sun. Netflix отговориха на обвиненията, като поясниха, че участниците предварително са знаели, че условията ще са такава. И че едва трима участници са стигнали до медицинска намеса заради "дребни здравословни проблеми", цитират ги от Guardian.