Макар и да са минали близо 20 години, помним ясно качествения екшън във филма "S.W.A.T. Специален отряд" с Колин Фарел в главната роля.

Сериалът "Специален отряд" също ни е присърце, защото той е вдъхновен от филма с Фарел и до момента в четири сезона проследява какво се случва със специалните части на американската полиция. Днес, 29 март, премиерата си по AXN ще направи и новият пети сезон.

Отново ще се срещнем с бившия морски пехотинец и ръководител на специалния тактически отряд на полицията в Лос Анджелис - Даниел Харелсън (Шемар Мур), който е по-известен сред приятели и колеги като Хондо. Той е лоялен към родния си град, където е и израснал, но е разкъсван между него и предаността към колегите си и системата.

Снимка 568533

Източник: AXN

В края на четвърти сезон Хондо се изправи срещу отдела си заради расова несправедливост, с която не бе съгласен, рискувайки и работата, и живота си. Сега, в пети сезон, ще го видим в съвсем различна светлина - оттеглил се от позицията си и заминал за Мексико, където се надява, че ще успее да открие себе си.

В интервю за AXN Шемар Мур казва, че героят му ще трябва да си отговори и на много въпроси. "Дали всички усилия, които е полагал до момента са били напразни? Това улица без изход ли е и въобще битката струва ли си?"

Но освен всичко това, Хондо ще се опита да възстанови позициите си в отряда, което няма да е лесна задача предвид факта, че служебната машина му създава пречки и има нови хора, специално поставени, за да му пречат и по възможност отстранят завинаги.

Снимка 568536

Източник: AXN

"В този сезон ще видите, как Хондо се бори със зъби и нокти, как се изправя смело и заявява: "Можете да ме победите, но не можете да ме пречупите!", допълва още актьорът. Благодарен е и на продуцентите и сценаристите на "Специален отряд", че са намерили начин да разгърнат сериала в нова посока, а героят му да се окаже от Лос Анджелис в Мексико.

Шемар Мур, който е и сред продуцентите на сериала, иска зрителите да се забавляват, докато гледат. Но се надява да открият истинските и противоречиви теми в петия сезон.

"Не мисля, че добрите момчета, преследващи лошите, някога ще остареят. Няма значение какъв език говорят, няма значение какъв е цветът на кожата им, няма значение на колко години са. Така, както Спайдърмен никога не остарява, както и Батман никога не остарява."

Снимка 568537

Източник: AXN

А който си мисли, че изпълняването на толкова много каскади и екшън сцени е лесно, не е познал. 51-годишният Мур казва, че по телевизията виждаме завършения продукт, но не и това, че след снимки цялото тяло го боли и едвам се добира до дома си до "горещата вана с английска сол".

Премиерата на пети сезон на "Специален отряд" е на 29 март от 21:55 ч. по AXN