Дори човек да не е гледал нито един от филмите на Спайк Лий, вероятността известният режисьор и носител на два Оскара (единият от 2016 г. за цялостно творчество) да попадне в полезрението му с външния си вид е голяма. Не заради нещо друго, а просто защото човекът винаги изненадва с избора си на дрехи.

Направи го и преди месец на Оскарите, когато се появи на церемонията с лилав костюм с изписани цифрите две и четири на раверите. Не беше случайно, защото по този Лий искаше да отдаде почит на загиналия в катастрофа Коби Брайънт.

Мачът на звездите, Чака Хан, химнът на САЩ и подигравките, които отнесе

Пак се подиграха с химна на САЩ

Ето и кой се изложи този път

Това донякъде се дължи и на факта, че режисьорът е повече от запален по баскетбола. Фенове на играта знаят, че Спайк Лий е страстен почитател на Ню Йорк Никс и при всяка възможност посещава мачовете им. Преди няколко дни обаче режисьорът е бил силно разочарован от управата на клуба.

Снимка 469946

Източник: GettyImages

Лий твърди, че е влязъл в Madison Square Garden, за да наблюдава любимия си отбор, през входа за служители и хора с увреждания. Билетът му е бил маркиран, но в последствие охраната го е накарала да мине през друг вход. Проблемът на Спайк Лий е, че е използвал този вход през последните 28 години и никога не е имало проблем.

В интервю за ESPN той дори драматизира малко, че напоследък е бил тормозен от управата на Никс и се закани, че след тази случка няма да посещава домакинските мачове на отбора до края на сезона.

Спайк Лий дори каза, че на година дава по 300 000 долара, за да присъства на домакинските мачове на Ню Йорк Никс. За последните 30 години, откакто редовно посещава техни мачове, пък е дал приблизително 10 милиона долара.

На фона на това, а и на факта, че клубът е "алергичен" към успехи през последните 20 години, Лий смята, че изглежда като глупак.

Определено всеки отбор, в който и да било спорт, има нужда от подобни фенове, но в социалните мрежи се появиха доста мнения, че всъщност случилото се не е кой знае какво и режисьорът действа като разглезена знаменитост, която е свикнала да му се угажда.

Джеймс Хардън, Янис Адетокумбо и заяждането на Брадата с колегата му

Голямата брада с лесно ранимата душа

Няма много любов между Джеймс Хардън и Янис Адетокумбо

От Ню Йорк Никс също смятат, че преувеличава и че е добре дошъл в Madison Square Garden, но не и през входа, предназначен за персонала.