Големите декоративни растения като различни видове фикуси и палми са подходящи за всекидневна. Алое вера стои добре и е полезно в спалнята. Има ли обаче цветя, които е добре да бъдат отглеждани в банята?

Спатифилум

Източник: iStock

Спатифилум

Оказва се, че доста от стайните растения са подходящи за влажно и относително тъмно помещение. Едно от тях е популярният спатифилум, който явно е от най-непретенциозните растения за вкъщи въобще.

Саневиерата е друг всеобщ любимец, който не ни занимава излишно със себе си. Освен това листата му поглъщат влагата в атмосферата.

Сансевиера

Източник: iStock

Сансевиера

Хамедореята е популярен вид палма, която наистина няма особени изисквания към грижите си. Можем да я предвидим за банята си обаче, ако последната е малко над стандартните размери за това помещения - хамедореята достига до два метра височина.

Папрат

Източник: iStock

Папрат

Папратите също биха се чувствали добре в банята ни и това е логично. Все пак този тип растения живеят по влажни места в сянката на по-високи такива, тоест не изискват много светлина.

Замиокулкас

Източник: iStock

Замиокулкас

Замиокулкасът или известното още като ZZ растение сме го виждали навсякъде - в офиси, във фоайета, в тъмни коридори и на терминалите на летищата. То не обича да се полива често, но влагата и тъмнината не му пречат.

Аспидистра

Източник: iStock

Аспидистра

С подобна липса на претенции може да се похвали и аспидистрата. Тя поема влагата от въздуха в помещението и издържа до минимална температура от 10 градуса.