Дни след като The Power of The Dog на Джейн Кемпиън взе Златен глобус за най-добър драматичен филм на годината, книгата, по която е направен, излиза на български език. Това е повод да съберем още две нови книги, които имат екранизации.

"Силата на кучето"

Романът на Томас Савидж излиза за първи път през 1967 г., за да ни върне още по-назад във времето на Дивия запад. Там братята Фил и Джордж управляват най-голямото ранчо за добитък в Монтана и това е единственото общо между тях.

Снимка 560179

Източник: Колаж / Лабиринт

Фил е висок, умен, циничен, брилянтен играч на шах и садист. Джордж е закръглен, тих, винаги облечен добре и внимателен към околните. Двамата делят една спалня до момента, в който Джордж се жени за вдовицата Роуз. А Фил насочва цялата си ярост срещу нея.

Изд. Лабиринт, 17.90 лв.

"Мълчанието на агнетата"

Излязъл през 1991 г., едноименният филм на Джонатан Деми и до днес е минава за едни от най-добрите филми на ужасите. Книгата на Томас Харис е излязла три години по-рано и продължението на "Червеният дракон", в който за първи път се сблъскваме със страховития образ на д-р Ханибал Лектър.

Снимка 560180

Източник: Сиела

Лектър е в затвора, но е единственият коз на ФБР да проникне в мозъка на нов сериен убиец, който умъртвява жертвите си по особено жесток начин. Младата и наивна агентка на Бюрото Кларис Старлинг ще трябва да се срещне с Лектър.

Изд. Сиела, 17.90 лв.

"Злодеянието"

Стефани Робел се вдъхновява за романа си от истинската история на Джипси Роуз Бланчард, разказана в сериала "Деянието" и в документалния филм "Скъпа мъртва мамо", и двата налични за гледане по НВО GO.

Снимка 560181

Източник: Кръг

Всички смятат Пати Голд за светица - тя е посветила целия си живот на дъщеря си Роуз, която още от раждането си страда от редица здравословни проблеми. Тя не може да се движи без инвалидна количка, храни се със сонда и няма нито един приятел. Роуз наближава пълнолетие, когато открива, че от раждането си майка й съвсем целенасочено я е тровила - нито една от болестите й не е реална.

Изд. Кръг, 22 лв.