Тази седмица книжната ни селекция включва три биографични книги на три забележителни жени. Двете от тях са от най-известната монархическа фамилия в света, докато третата е царствена по свой начин.

Снимка 547635

Източник: Колаж / Еднорог

"Елизабет, кралицата"

Почти 70 години на престола, през които работи с 12 министър-председатели, сблъсква се политически и лични кризи, а съвсем наскоро изгуби любовта на живота си. Елизабет II определено е от най-интригуващите монарси на новото време и то не само заради пикантния личен живот на семейството й. Книгата на Сали Бидъл Смит хвърля светлина и върху всичко останало.

Изд. Еднорог, 25 лв.

Снимка 547636

Източник: Кръг

"Истинската Даяна"

Точно година преди 25-та годишнина от смъртта й, образът на принцеса Даяна отново оживява в телевизионни и кино филми, бродуейски мюзикъл и няколко различни книжни заглавия. Едно от тях претендира да ни покаже истинската лейди Ди, далеч от спекулациите по медиите за нея.

Автор на книгата е лейди Колин Кембъл, която е била позната на принцесата и базира написаното на интервюта с обитатели на Бъкингам, служители на принцесата и лични разговори с нея.

Изд. Кръг, 28 лв.

Снимка 547634

Източник: Колаж / Intense

"Красотата да живееш два пъти"

Откакто научихме за нея, сме в очакване на излизането на български език на автобиографията на Шарън Стоун. Освен като многопластова актриса, я харесваме като човек, който не премълчава истината и се бори за това, в което вярва. Точно такава е и книгата й - откровена, без преструвки и написана с чувство за хумор.

От детството си и травмата на сексуалното насилие през първите трудни години в Холивуд, живота като секссимвол до разтърсващия инсулт, който преживява и който променя пътя й завинаги - "Красотата да живееш два пъти" е вдъхновение да търсим пътя си дори в най-тежките моменти.

Изд. Locus, 20 лв.