Минаха повече от десет години, откакто се говореше за екранизация по "Шантарам" - мащабният бестселъров роман на Грегъри Дейвид Робъртс, базиран до голяма степен на личната му история. За известно време се говореше, че Джони Деп продуцира и ще изпълнява главната роля в киноверсията.

Чарли Хънъм, "Шантарам" и екранизацията по романа на Грегъри Дейвид Робъртс

Най-после живот и за "Шантарам"

Задава се любопитен сериал

В крайна сметка ще гледаме сериал по "Шантарам", а вече има и първи кадър от него.

Разбира се, той е на главния герой на историята Лин, а в ролята ще видим Чарли Хънъм. Още когато научихме, че 42-годишният английски актьор ще бъде Лин, бяхме убедени, че той е точното попадение.

От пуснатата от Apple TV+ снимка виждаме, че сме били прави - Хънъм изглежда чудесно като Лин, освен това отново е на мотоциклет, на какъвто обичаме да го виждаме още от "Синовете на анархията".

Историята в "Шантарам" се развива през 80-те години в Бомбай, където Лин Форд е избягал от строго охраняван австралийски затвор. Сред гетата на мегаполиса той отново се забърква с местната мафия, както и търговци на оръжие в Афганистан. И се влюбва в мистериозната Карла.

От Deadline уточняват, че сред останалите ясни имена в продукцията са Антониа Десплат, Шубам Сараф, Електра Килби, Венсан Перес, Александър Сидиг. Сценарист и изпълнителен продуцент е Стив Лайтфут.

Премиерата на "Шантарам" е на 16 декември по Apple TV+.