Дъщерята на покойния Брус Лий - Шанън, е изключително възмутена от "Имало едно време в Холивуд". Причината - начинът, по който филмът представя баща й.

Шанън Лий, Брус Лий, паметта на баща й и "Имало едно време в Холивуд"

Защо дъщерята на Брус Лий мрази Тарантино

От какво е възмутена Шанън Лий

В него има сцена, в която Брус Лий (в ролята е Майк Мох) се перчи пред група хора и обяснява как може да победи всеки в бой (включително и Мохамед Али), защото ръцете му са "смъртоносни оръжия". Във филма той влиза в двубой с персонажа на Брад Пит. Пит побеждава Лий.

Според Шанън Лий баща ѝ е показан като "арогантен задник" и "въздух под налягане", а не като човек, който е трябвало да се труди тройно повече, за да получи това, което на някои им е дадено даром. 

Снимка 436627

Източник: Александра Филмс

Разбира се, след изказването на Шанън Лий последва и отговор от страна на Тарантино. Според режисьора начинът, по който е представен баща й, всъщност не е чак толкова неточен, както твърди дъщеря му.

"Брус Лий беше много арогантен човек", казва Тарантино по време на пресконференция в Москва, като допълва, че Брус Лий е говорил точно по този надменен и високомерен начин, и е имал точно такова арогантно поведение.

"Брус Лий не само е казвал, че може да победи Мохамед Али, но дори и съпругата му Линда Лий потвърждава думите му в първата биография, която аз съм чел. И тя каза точно това."