Дъщерята на покойния Брус Лий Шанън е излязла възмутена от прожекцията на "Имало едно време в Холивуд", където един от героите е и баща й. "Наистина ми беше неудобно да седя и да слушам как хората се подиграват на баща ми," каза тя по повод начина, по който е представен Лий във филма на Тарантино.

Снимка 436628

Източник: eBay

"Показан е като арогантен задник и въздух под налягане, а не като човек, който е трябвало да се труди тройно повече от тези хора, за да получи това, което на тях им е дадено даром," продължава Шанън, с което се присъединява към мнозината критици, които отбелязаха, че последният филм на Тарантино показва изключително "тежката категория бели актьори на Холивуд", както писаха Vogue.

Брус Лий, който почина през 1973 г., добива световна слава с участието си в продуцирани в Хонг Конг филми за бойни изкуства, след като не успява да се наложи в Холивуд заради азиатския си произход. В "Имало едно време в Холивуд" ролята му се изпълнява от Майк Мо.

Майк Мо в сцена от филма

Източник: Александра Филмс

Майк Мо в сцена от филма

"Разбирам мотивите за това как е показано всичко във филма. Разбирам, че главните герои всъщност са антигерои, показани в период, известен с расизма и липсата на приобщаване. Но нямаше нужда да се отнасят към Брус Лий по начина, по който наистина някога "белият" Холивуд се е отнесъл с него," казва дъщеря му Шанън Лий пред The Wrap.