Последната ни книжна селекция за ноември събира три книги, излезли през последните седмици, в които историята е разказана през очите на деца.

Снимка 555065

Източник: Orange Books

"Черни води"

Книгата на Катрин Арден е трета част от поредицата "Скришни места", която разказва за приключенията на Оли, Коко и Браян. Тримата приятели вече няколко пъти са надхитрили зловещия "усмихнат мъж", но той постоянно се връща за тях. Те се надяват, че ще могат поне за малко да забравят за него по време на пътуването с лодка в езерото Шамплейн, организирано от майката на Коко и бащата на Оли. Чудовища обаче дебнат в дълбините му, а опасността не подминава приятелите.

Изд. Orange Books, 15.90 лв.

Снимка 555064

Източник: Лабиринт

"Шъги Бейн"

Глазгоу в средата на 80-те години на миналия век. Семейството на малкия Шъги Бейн живее в обществено жилище и се опитва да свързва двата края, както може. Майката Агнес мечтае за красив живот и поръчва дреболии на кредит с надеждата да намери малко красота в ежедневието си. Когато бащата ги изоставя, Агнес се озовава сама с три деца и постепенно се пропива. Докато по-големите някак намират своя път в живота далеч от нея, малкият Шъги неотлъчно е до майка си, разкъсван от желанието да й помогне и, същевременно, да се превърне в "нормално" момче. Романът на Дъглас Стюърт е носител на наградата "Букър" за 2020 г.

Изд. Лабиринт, 21.90 лв.

Снимка 555063

Източник: Сиела

"В безопасност"

Джени Кристал е на 6 години, когато се отправя към дома на приятелка през две къщи от собствения си. Така и не стига там, защото изчезва безследно, а родителите й години наред безутешно се надяват, че тя ще се върне. И това се случва 12 години по-късно. Джени е успяла да избяга от похитителите си, които познава като Майка и Татко и вече е на сигурно място в родния си дом. Дали обаче там наистина ще е в безопасност? И защо случилото й се поражда повече въпроси, отколкото отговори?

Изд. Сиела, 17 лв.