Само преди няма и две седмици Селена Гомес разкри, че планира да се оттегли от музикалната сцена и да се съсредоточи върху актьорската си кариера. Певицата и актриса явно не губи никакво време и вече се е заела с нов филмов проект.

Селена Гомес говори за кариерата си на певица - идва ли краят за нея

Това ли е краят на музикалната кариера на Селена Гомес

Върху какво възнамерява да се фокусира звездата

Това разбрахме преди няколко дни, когато на стори в Instagram тя качи снимка на мемоарите на певицата Линда Ронстад от 2013 г. Simple Dreams. По всичко изглежда, че следващата голяма роля на Селена Гомес ще е именно тази на кънтри, рокендрол и латино легендата Линда Ронстад.

Най-популярните ѝ албуми са Heart Like a Wheel и Simple Dreams от 70-те години на миналия век, но те са само малка част от нейното творчество. За цялата си кариера певицата има издадени цели 29 студийни албума и е спечелила 11 награди Грами. През 2014 г. пък се присъединява към Залата на славата на рокендрола.

Към момента биографичният филм за Линда Ронстад е в предварителна продукция, като освен Селена Гомес, не е ясно кой още ще влезе в актьорския състав. Знаем обаче, че единият от продуцентите е Джеймс Кийч, продуцирал и документалния филм от 2019 г. Linda Ronstadt: The Sound of My Voice. Той ще работи заедно с мениджъра на певицата Джон Бойлан.

Засега е известно също и кой ще режисира филма. Това е Дейвид О. Ръсел - номиниран за Оскар режисьор и сценарист, известен с филми като "Трима крале" (1999 г.), "Боецът" (2010 г.), "Наръчник на оптимиста" (2012 г.) и "Американска схема" (2013 г.). Най-новият му игрален филм пък е "Амстердам", който събра на голяма екран Крисчън Бейл, Марго Роби и Джон Дейвид Уошингтън.

Селена Гомес, Тимъти Шаламе и Кайли Дженър на Златен глобус 2024 - видеото, което всички още обсъждат

За какво беше цялата драма със Селена Гомес, Тимъти Шаламе и Кайли Дженър

Триъгълникът на раздора на Златен глобус 2024

В момента освен по биографичния филм за Линда Ронстад, Дейвид О. Ръсел работи и по Super Toys с Кики Палмър и Саша Барън Коен в главните роли, пише Variety.