Някои хора си мечтаят за живот като на филм - романтичен, перфектен и задължително с щастлив край. А други успяват да са постоянно във филма - като обикалят света в търсене на точните локации, на които са заснети сцени от любимите им продукции.

Робин Лачейн и Джудит Шнайдер от Германия са фенове не само на филмите и сериалите, но и на пътуванията.

Благодарение на профила им в Instagram, който носи името Secret Famous Places, ставаме свидетели на това как пресъздават сцени, които мнозина от нас са виждали.

Всичко започва преди шест години. Двойката обмисля къде да отиде на ваканция и решава да избере няколко локации, на които са снимани филми.

Но вместо само да бъдат там като туристи, те решават да заснемат по няколко кадъра максимално дословно, пише Daily Mail.

Първоначално се съмняват дали идеята им ще проработи, но харесванията и непрекъснато увеличаващия се брой последователи в социалната мрежа за тях са категорично доказателство, че им се получава. В това можем да се убедим лесно с един поглед в профила им.

Така идеята за пресъздаване на филмови сцени се превръща в тяхна страст, която умело съчетава и с друга - към пътуванията.

А сред най-добрите им попадения са пресъздаване на моменти от "007 Координати: Скайфол", "Ла Ла Ленд", "Игра на тронове", "Хубава жена", "Игри на глада: Сойка-присмехулка" и още много други.

Още по-хубавото е, че всеки пресъздаден филмов кадър се публикува заедно и с няколко снимки "зад кадър", които пък ни показват туристическите преживявания на двойката.