Младите сякаш винаги вярват, че животът им дължи невероятни чудеса. Някои от тях поемат с главата напред да ги издирват, докато пък други си седят в очакване те сами да им паднат в скута.

Театър “София”, “Следвай театъра” и кампанията с десет премиери на представления

10 премиери за 10-ти месец

Какво и къде можем да гледаме през октомври

Междувременно е много лесно просто да прекарваме дните си с приятели, да въздишаме по гаджета, да си губим времето с електронни игри например.

Точно това всъщност прави (или бездейства) героят в новата премиера на Театър 199. "Тигър и Дракон" е моноспектакъл, по време на който на сцената ще видим Ованес Торосян в една многозначна роля.

Снимка 590873

Източник: Театър 199 "Валентин Стойчев / фотограф: Симон Варсано

Където и да се намира персонажът му - дали в магазина за кожени изделия, в който работи, или на купон в квартала, или пък в кухнята с майка си, или (избягал от нейната вечна взискателност) в някоя задна уличка за да съчинява рап куплети - той носи в себе си... тигър и дракон.

Какво точно представляват те? И накъде го водят? Може би и той дори не знае. Но те ще го подтикнат да се разкрие на сцената. Той ще ни докаже, че рап и шекспиров сонет могат да се съчетаят с лекота. Ще ни убеди, че и в панелните предградия, където рапира група "Ново гето", чийто вдъхновител е героят, хората се блъскат в шекспировите въпроси "къде съм", "защо съм", "какво избирам" и така нататък.

Снимка 590872

Източник: Театър 199 "Валентин Стойчев / фотограф: Симон Варсано

"Тигър и Дракон" е една постановка за човека, който всеки ден пътува към най-добрата версия на себе си, без да се страхува. Защото накрая се оказва, че само това е важното.

Това силно послание предава авторката на пиесата, Йоана Мирчева, заедно с екипа от режисьора Юрий Дачев, сценографа Ханна Шварц и Мартин Каров, който отговаря за музиката.

“Орфей”, Йерней Лоренци, Владимир Пенев, Деян Донков, Александра Василева и новата премиера на Народен театър “Иван Вазов”

Деян Донков и Владимир Пенев разказват мита за Орфей

Народният театър с постановка на световноизвестен режисьор

Представлението се играе за първи път и първи можем да го гледаме на премиерата му на 15.10. (събота) от 19:30 ч. в Театър 199 "Валентин Стойчев". Следващите дати са 22.10. (събота), 2.11. (сряда) и 19.11. (събота).

Цялата информация за постановката е тук.