Изминаха точно три месеца от смъртта на Уили Гарсън. Актьорът, станал познат най-вече с ролята си на Станфорд Блач в "Сексът и градът", почина на 57-годишна възраст от рак на панкреаса на 21 септември.

Уили Гарсън, причината за смъртта му и как Сара Джесика Паркър го почете

Известна е причината за смъртта на Уили Гарсън

Сара Джесика Паркър най-после коментира загубата му

Междувременно видяхме, че в трите излъчени до момента епизода от продължението на сериала, репликите на Станфорд бяха най-забавната част от него.

С това пък се даде отговор на въпроса дали героят му все пак ще участва в "Просто ей така". В ново интервю за Vulture Сара Джесика Паркър разкрива колко й е било трудно да работи с Гарсън по снимките на новия сериал.

А причината за това е, че тя е била единствената от снимачния екип, която е била наясно с диагнозата на актьора. "Той ме помоли това да си остане между нас и аз уважих молбата му", казва тя.

"Сериалът имаше изискване всички, замесени в него, да бъдат ваксинирани. Въпреки това имаше много сцени със статисти, а аз много се притеснявах за Уили и за това ще успее ли да остане здрав възможно най-дълго", казва още Паркър.

Тя допълва, че Гарсън съобщава на целия екип на "Просто ей така" за диагнозата си по време на снимките на епизода с погребението. Това е бил и последният му снимачен ден. "Той възнамеряваше и искаше да завърши целия сезон. Но след като реши да спре до там, представяте си колко сериозно е било положението."