Откакто Яна Борисова и Димитър Коцев-Шошо работят заедно, "С гръб към залеза" е третият им общ спектакъл.

“Дамата с камелиите”, Маргарита Мачева, Христина Джурова, Недялко Стефанов, Драматичен театър “Стоян Бъчваров” и гостуващото представление в Народен театър “Иван Вазов”

Можем ли да съживим миналото и да поправим грешките му

“Дамата с камелиите” гостува в София

Досега пиесата "На живо", с участието на Александра Сърчаджиева, може да се похвали с награда Аскеер за най-добър спектакъл за 2021 г. и номинация за Икар и Аскеер за драматургичен текст. "Място, наречено Другаде" пък също продължава да предизвиква интереса на театралните зрители.

За трети път тандемът Яна Борисова - Димитър Коцев-Шошо се събира със сценографа Елис Вели и композитора Милен Кукошаров, за да създаде "С гръб към залеза". Премиерата е на 16 ноември от 19 ч. в Театър "Сълза и смях".

За първи път заедно на сцена ще можем да видим Стефан Вълдобрев, Александра Сърчаджиева, Петър Антонов и Ива Доро, които авторите на спектакъла наричат "изумителен букет от талант и вдъхновение".

Актьорите ще ни разкажат две различни любовни истории, всяка от които през погледа на всеки един от участниците. А те са четирима - двама мъже и две жени, които се вълнуват от любовта, говорят за нея, за разминаванията, за разделите и за красотата.

Стефан Вълдобрев влиза в ролята на професионален готвач със собствен ресторант и телевизионно шоу, а Александра Сърчаджиева е неговата асистентка, по която той е силно увлечен. Петър Антонов е световно известен пианист. Ива Доро пък изиграва писателка, която издава бестселър, описващ провалената връзка между нея и пианиста. Именно благодарение на нейната книга-бестселър съдбите и на четиримата се преплитат.

"Те започват да общуват и споделят всичко, което всеки един от тях смята за истина и за свои емоционални права, на които настоява и брани. Именно това ражда нелепи, неудобни, красиви и вълнуващи ситуации и мечтания. Съдбата на всеки един от героите е уникална, странна, смешна и покъртителна. Една ужасно нежна и страшно смешна история за красивата страна на тъгата, за залезите, танцуването и готвенето като изкуство", споделя за представлението авторката му Яна Борисова.

“Виктория”, Йордан Славейков, Деница Даринова и новата премиера в I Am Studio

За любовта, която не познава граници

Какво ще ни разкаже “Виктория” в I Am Studio

Премиерата на "С гръб към залеза" е на 16.11. (сряда) от 19:30 ч. в Театър "Сълза и смях".

Следващата дата на представлението е 3.12. (събота), а цялата информация за него е тук.