Изобщо не очаквахме да разберем, че Чадуик Боузман е загубил битката с рака. Битка, за която никой извън най-близките му не е знаел. Но точно толкова изненадани бяхме и през 2014 г., когато стана ясно, че Робин Уилямс е отнел живота си.

Чадуик Боузман, Ma Rainey's Black Bottom и това ли е последната роля на актьора

Това ли е последната роля на Чадуик Боузман

И кога се очаква да видим филма

Шест години по-късно знаем, че актьорът е страдал от деменция с телца на Леви. Заболяване, което атакува мозъка и с последиците от което Робин не е могъл да се справи.

В интервю за предаването Today съпругата на носителя на Оскар - Сюзън, казва, че първоначално Робин е бил диагностициран грешно, но двамата са знаели, че нещо не е наред и ситуацията е по-сериозна.

Робин Уилямс и съпругата му Сюзън през 2009 г.

Източник: GettyImages

Робин Уилямс и съпругата му Сюзън през 2009 г.

Тогава тя му е обещала, че ще разберат какво се случва. Но не си е давала сметка, че това ще се случи едва след смъртта му. Безсънието е било едно от нещата, с които Робин Уилямс се е борел преди смъртта си.

Именно заради него Сюзън казва, че лекарите са ги посъветвали да спят в отделни стаи, за да може Робин да си набавя достатъчно сън. А това е била само една малка част от битката, която Робин е водил.

А днес съпругата му се опитва да осъществи желанието му - да накара колкото се може повече хора да не се страхуват. Прави го като привлича вниманието към мозъчните заболявания и правилното им диагностициране и лечение.

Сънят, мозъкът, деменцията и как спането действа прочистващо

Как сънят прочиства мозъка

И защо е наистина важно да спим достатъчно

В документалния филм Robin's Wish, наличен за стрийминг от 1 септември, ще видим през какво е преминал както актьорът, така и неговите близки. И преди, и след смъртта му.