Иска ни се в последния августовски петък да споделим няколко лежерни летни парчета. Факт е обаче, че само две от петте нови песни са такива. А другите искат да ни кажат по-сериозни неща.

Започваме с летните, защото имаме нужда от малко настроение. За това се е погрижила Рита Ора с цяла орда други хора зад гърба си - от авторката на парчето Даян Уорън до мексиканските звезди София Рейес и Reik.

Оставаме на латино вълна с новата песен на Селена Гомес, която си партнира с много талантливия по собствените й думи колумбиец Камило. "999" е на испански.

Продължаваме с Оливия Родриго, която може и да жъне невероятни успехи с дебютния си албум Sour, но за сметка на това се оплаква, че трудно покрива обществените очаквания към себе си и постоянно се сравнява с останалите. Всичко това в новата й песен "Brutal".

Нещо подобно се случва и в "Melon Cake" на Деми Ловато, която заявява, че й е омръзнало да се съобразява с общоприетото и вече ще е себе си.

За финал сме оставили една истинска гранддама както в музиката, така и в киното. В началото на месеца Барбра Стрейзънд събра неиздавани до момента свои студийни песни в албума Release Me 2. "Be Aware" е записана през 1971 г. и е посветена на бездомните и гладуващи деца по света. Текстът й обаче, за нещастие, е особено актуален и през 2021 г.