Започваме с уговорката, че като фенове на Ейми Уайнхаус не сме убедени, че имаме нужда от игрален филм за живота й. Поне все още - след като през 2015 г. видяхме документалния Amy на Асиф Кападия.

Back to Black с Мариса Абела - официален трейлър на биографичния филм за Ейми Уайнхаус

Ейми Уайнхаус - между музиката, зависимостите и любовта

Нов трейлър на Back to Black

Но пък Сам Тейлър-Джонсън, която е режисьорът на "50 нюанса сиво", е уверена, че светът е готов за нейния Back to Black, който да проследи краткия, но наситен с успехи и падения живот на Уайнхаус.

В ролята е младата актриса Мариса Абела и с ръка на сърцето можем да заявим, че излъчването й няма нищо общо с това на Ейми Уайнхаус, а видяното в трейлъра ни навява на мисълта, че и Тейлър-Джонсън, и Абела явно са решили да разчитат повече на мелодраматичното представяне на събитията около певицата.

Дори да оставим всичко това настрана, остава фактът, че семейство Уайнхаус не е участвало по никакъв начин в продукцията, нито е дало одобрението си за нея. "Беше важно да се срещна с тях от уважение. Но те не са замесени по никакъв начин..., в смисъл, че не можеха да променят нищо по филма", казва режисьорката пред Empire.

Тя допълва, че Мич Уайнхаус - бащата на певицата, е гледал Back to Black. "Не съм била там, не съм говорила с него. Мисля, че пази мислите си по темата за себе си", допълва Тейлър-Джонсън и уточнява, че и без това не е искала да се разсейва с подобен "шум", докато работи по филма.

Сценаристът Мат Грийнхал също не е срещал със семейство Уайнхаус, защото е искал да представи нещата от гледната точка на Ейми. Като основа на разказа си той ползва текстовете на песните й. "Това е творчески филм", казва Грийнхал. Субективен е, но се надявам, че мнението ни ще бъде прието от публиката.

Back to Black се очаква по кината от април.