Последната половин година се оказа истински турбулентна за британското кралско семейство. Смъртта на Елизабет Втора през септември 2022 г. нанесе жесток удар не само върху близките й, но и върху популярността на монархията.

Принц Хари, Spare и рекордът по продажби, който постигна автобиографичната му книга

Рекордът, който никой не очакваше от Хари

Spare се продава повече от добре

На 10 януари 2023 г. пък излезе автобиографията на принц Хари, която беше изпълнена с редица обвинения към баща му, брат му, короната като институции, както и към медиите във Великобритания, които по думите му са виновни за смъртта на майка му и са превърнали живота на собственото му семейство в ад.

Spare най-после е публикувана и на български език под името "Резервният" и с оригиналната корица. Припомняме, че името на мемоарите на принца идва от израз, който (по думите на Хари) е изречен от Чарлз, малко след като принцеса Даяна ражда Хари.

Снимка 615522

Източник: Изд. "Рива"

"Чудесно! Даде ми наследник и резерва, свършил съм си работата" (Wonderful! Now you've given me an heir and a spare — my work is done) са думите, с които настоящият крал определя първородния си син Уилям и второто си дете Хари.

"Резервният" (29.99 лв.) е в каталога на издателство "Рива" и вече е по книжарниците. Така и българските читатели ще видят от първо лице историите за сърцераздирателното погребение на принцеса Даяна, когато Хари е едва 12-годишен, за конфликтите с брат му Уилям и почти липсващите отношения с баща му Чарлз, както и за голямата му любов Меган Маркъл.